петък, 16 март 2018 г.

Пилешки кюфтенца с маслини и босилек

    Бързо, лесно, вкусно и здравословно. Ароматни пилешки кюфтенца с маслини, босилек и риган. Ухаят страхотно и са много леки и вкусни. Поднесете ги със свежа салата от бейби спанак, репички, авокадо и краставица и ще имате една бърза и лека вечеря.


Продукти:

3 бр. пилешки гърди
1 яйце
връзка пресен босилек
2 скилидки чесън
1 ч.л. сух риган
1/4 ч.л. къри
1/4 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
черен пипер
50 г черни маслини

30 мл. зехтин


Сложете всички продукти, без маслините в блендер и пасирайте до хомогенност.
Нарежете маслините на малки парченца и ги добавете. Разбъркайте с лъжица. Загрейте тиган с 2 с.л. зехтин, навлажнете леко ръце и оформете кюфтенца с големината на шепата ви. Сложете ги в тигана и ги гответе 3-4 минути от страна, до готовност.
Поднесете ги топли със салата от бейби спанак, репички, авокадо и краставица.


Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Ани,здравей! Ако изпека кюфтенцата, ще се получат ли добре?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Мария! Според мен да. Аз също ще опитам и печени следващия път.

      Изтриване
  2. Здравей Ани, прекрасна рецепта както винаги.
    За да го направя режимно мога ли да заменя яйцето с авокадо?

    ПС С изненада установявам че Ви няма в категориите за тазгодишните награди и много съжалявам, защото имате най прекрасния блог, с хубави рецепти, прекрасни снимки и инструкции за направа на божествената храна. Поклон от мен Кристин и...... здраве от сърце Ви желая

    ОтговорИзтриване