Когато свалих от фотоапарата снимките на Мексиканската салата грейнах в усмивка като видях каква пъстроцветна дъга представлява тази салата. Купа пълна с витамини и фибри. Гвоздеят на тази салата е феерията от цветове и вкусният, авокадо дресинг, който е перфектното допълнение за нейната свежест. Много вкусна комбинация от зеленчуци, черен боб и сладка царевица на Bonduelle. Ако ползвате техните зеленчуци непременно регистрирайте касовите си бележки тук, за да участвате в игра за страхотни награди - уред за готвене на пара, дълбоки тигани и салатиери. Мотото на кампанията е "ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ СА ОТ ПРИРОДАТА. А НАГРАДИТЕ – ОТ НАС.“
А сега нека видим рецептата за тази пъстроцветна, мексиканска салата:
Продукти:
две шепи чери домати
1/2 консерва черен боб Bonduelle
1 червена чушка
1 зелена чушка
1/2 консерва царевица на зърна Bonduelle Gold
1/2 авокадо
1/4 глава червен лук
2 стръка пресен лук
продукти за дресинга:
1/2 авокадо
1 ч.ч. вода
4 с.л. зехтин
сок от 1 лайм
1/4 ч.л. кимион
1 скилидка чесън
черен пипер
сол
Нарежете чери доматите, червените и зелените чушки и половината от авокадото и ги подредете по цветове на купчинки. Сложете червения боб и царевицата Bonduelle. Накрая нарежете двата вида лук и ги добавете по средата.
В мензура за пасатор сложете другата половина авокадо, налейте чаша вода, 4 с.л. зехтин, изстискайте сокът от един лайм, чесън, черен пипер и сол и пасирайте с блендер до гладкост.
Полейте салатата преди поднасяне с дресинга.
Да ви е сладко!
Чудесна , ароматна и свежа салата Ани ! Светли великденски празници !
ОтговорИзтриванеЕли, много ти благодаря! Радвам се, че салатката ти харесва. Определено и на мен ми стана любима, защото е много цветна и същевременно свежа.
ОтговорИзтриване