Когато изпитвате нужда да хапнете нещо сладко, то непременно опитайте този шоколадов фъдж с Baileys. Топящ се в устата сладкиш, който не претендира за визия, но на вкус ще ви очарова. Приготвя се много лесно. В две отделни купи смесвате сухите и течните съставки и след това ги комбинирате. Поръсвате с кафява захар и какао, и заливате с гореща вода. Толкова е просто! Вкусът е кадифен, благодарение на ароматния тандем от шоколадов ликьор и шоколад. Вдъхновението дойде от тук: https://bit.ly/2HxAfAP
NB: Поради наличието на алкохол, десертът не е подходящ за деца.
NB: Поради наличието на алкохол, десертът не е подходящ за деца.
3 яйца
100 г стопено масло
50 мл. прясно мляко
200 мл. Baileys Chocolate Luxe
250 г брашно
50 г какао
140 г пудра захар
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
50 г млечен шоколад
50 г орехи
70 г кафява захар
1 с.л. какао
275 мл. гореща вода
Загрейте фурната на 170 градуса.
В купа смесете всички течни съставки - яйцата, стопеното, охладено масло, прясното мляко и Baileys Chocolat Luxe. Разбъркайте с миксер.
В друга купа смесете сухите съставки - брашно, какао, пудра захар, сол, бакпулвер. Пресейте ги през цедка и ги добавете при течните. Разбъркайте с миксер.
Нарежете шоколада на кубчета, а орехите накълцайте на ситно. Добавете ги в сместа.
Поръсете със смес от кафява захар и какао и на финала залейте с гореща вода сладкиша.
Загребете с лъжица част от фъджа и го поднесете с топка ванилов сладолед и горски плодове за разкош.
Да ви е сладко!
Суровия сладкиш ли се залива с гореща вода преди печене?
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеДа суровият сладкиш се залива и се пече.
ОтговорИзтриванеБейлиса с какво може да се замени
ОтговорИзтриванеОпитайте с друг вид ликьор.
ИзтриванеСлед като се залее с гореща вода сладкиша разбърква ли се или не?!
ОтговорИзтриванеНе, не се бърка. Той го поема.
ИзтриванеБлагодаря, сега го почвам
ОтговорИзтриване