петък, 17 август 2018 г.

Шоколадов фъдж с Baileys

    Когато изпитвате нужда да хапнете нещо сладко, то непременно опитайте този шоколадов фъдж с Baileys. Топящ се в устата сладкиш, който не претендира за визия, но на вкус ще ви очарова. Приготвя се много лесно. В две отделни купи смесвате сухите и течните съставки и след това ги комбинирате. Поръсвате с кафява захар и какао, и заливате с гореща вода. Толкова е просто! Вкусът е кадифен, благодарение на ароматния тандем от шоколадов ликьор и шоколад. Вдъхновението дойде от тук: https://bit.ly/2HxAfAP

NB: Поради наличието на алкохол, десертът не е подходящ за деца.

                

Продукти за тавичка 20:30 см:

3 яйца

100 г стопено масло

50 мл. прясно мляко

200 мл. Baileys Chocolate Luxe

250 г брашно

50 г какао

140 г пудра захар

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

50 г млечен шоколад

50 г орехи


70 г кафява захар

1 с.л. какао


275 мл. гореща вода

Загрейте фурната на 170 градуса.


В купа смесете всички течни съставки - яйцата, стопеното, охладено масло, прясното мляко и Baileys Chocolat Luxe. Разбъркайте с миксер.
В друга купа смесете сухите съставки - брашно, какао, пудра захар, сол, бакпулвер. Пресейте ги през цедка и ги добавете при течните. Разбъркайте с миксер.
Нарежете шоколада на кубчета, а орехите накълцайте на ситно. Добавете ги в сместа.

                 

Разбъркайте всичко добре и излейте сместа в правоъгълна форма 20:30 см.
Поръсете със смес от кафява захар и какао и на финала залейте с гореща вода сладкиша.


Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 35-40 минути.
Загребете с лъжица част от фъджа и го поднесете с топка ванилов сладолед и горски плодове за разкош.
                 

Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Суровия сладкиш ли се залива с гореща вода преди печене?

    ОтговорИзтриване
  2. Да суровият сладкиш се залива и се пече.

    ОтговорИзтриване