понеделник, 20 август 2018 г.

Летен киш с тиквичка, чери домати и босилек

    Много бърз, лесен и здравословен зеленчуков киш с тиквичка, чери домати и босилек. Изключително лек и подлежащ на много вариации. Децата много го харесаха и дори поискаха допълнително :) Харесвам пъстротата му, свежестта на лятото в него и творчеството, което вложих в аранжирането му. 


Продукти за форма с диаметър 22 см:

7 бр. яйца
1 кафена чаша вода
черен пипер
сол
чесън на прах
1/4 ч.л. червен пипер
50 г козе сирене
1 тъмно зелена тиквичка
1 стрък чери домати (10 бр.)
шепа пресен босилек

малко масло или зехтин за подмазване


Загрейте фурната на 200 градуса.
Разбийте яйцата в купа с помощта на миксер. Добавете водата и подправките. 
Намажете дъното на форма за печене с масло или зехтин. Излейте яйчената смес.
Натрошете и разпределете равномерно козе сиренето в него.
Измийте добре тиквичката. Нарежете я на дълги ленти с белачка за картофи, като се стараете да имат тъмно зелен кант от двете страни, за по-красив ефект при изпичане. Не режете вътрешната част на тиквичката, защото е по-водна и със семки.


На мен ми харесва да усуквам всяка лентичка като панделка, преди да я поставя в киша.  Така някои ще потънат, но други ще придадат височина. Разпределете ги равномерно. След това подредете четвъртинки чери домати. Нарежете босилек и поръсете. 
Печете киша до готовност около 30 минути.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар