сряда, 5 септември 2018 г.

Свежа салата с киноа, манго и авокадо

    Обичам такива салати, леки обяди. Подреждаш всичко в една чиния и имаш една красива феерия от цветове. Полезно и вкусно! Свежа салата с киноа, червен боб, манго и авокадо. А дресингът е много специален. 
    Имах удоволствието да заснема тази фотосесия по повод на интервю, по покана на сайта Webcafe.bg. Цялото интервю можете да прочетете тук: https://www.webcafe.bg/jeni-v-deistvie/id_2049094913_Ani_Shakaryan_ot_Vkusnoteka_-_za_dobrata_hrana_i_semeyniya_uyut


продукти:

1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. вода
сол
½ манго
½ авокадо
1 червена чушка
4 с.л. червен боб от консерва
връзка пресен лук
връзка пресен босилек

продукти за дресинга:

3 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
½ ч.л. кимион
¼ ч.л. сух джинджифил
1 с.л. мед


                         

Сварете киноата в тенджера с вода, в съотношение 1:2 (киноа:вода). Охладете. 
Нарежете плодовете и зеленчуците на кубчета. Подредете ги в чиния едно до друго. 


Смесете продуктите за дресинга в малко бурканче с капак. Разклатете го добре и полейте салатата. 


Декорирайте със свеж босилек и разбъркайте преди поднасяне. 



Да ви е сладко!
Photo credit: Мира Дерменджиева

2 коментара:

  1. Ани,
    рецептата за киша и за салатата ми допадат.Чудесни семпли летни предложения.Страхотно изглеждат и са лесни за приготвяне.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, ама си прекрасна, лъчезарна и толкова красива, Ани!!!

    ОтговорИзтриване