понеделник, 24 септември 2018 г.

Гарнитура от печени тиквички с къри

    Много обичам тиквички. Наскоро открих лесен начин да ги приготвям като гарнитура на различни меса или риби. Пека ги с индийски микс от подправки, като къри, куркума и кимион. Придават им напълно различен вкус и аромат, който много ми допада. 
Поднесох печените тиквички с къри, като гарнитура на любимите ни Пилешки кюфтенца с маслини и босилек. Вкусно и здравословно.


Продукти:

6 бр. зелени тиквички
1 с.л. къри
1 с.л. куркума
1 с.л. кимион
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
30 мл. зехтин

Загрейте фурната на 220 градуса.


Без да белите тиквичките ги измийте много добре. Подсушете ги със салфетка. Отрежете двата края и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тава, покрита с хартия за печене. 

Поръсете тиквичките с подправките и полейте със зехтина. Разбъркайте с ръце или с лъжица, за да се разпределят равномерно.

Печете тиквичките на силно загрята фурна до добиване на златист загар. Към края на печене можете да включите горен нагревател за 5 минути, но стойте до фурната, за да не ги изгорите. 

Поднесете тиквичките като гарнитура на различни меса или риба.


Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Ще изпробвам рецептата Ани.Разкошни тиквички са се получили.Вкусни и здравословни.Обичам много подправките, а това са тиквички в индийски стил.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта!Вече я изпробвах..благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване