четвъртък, 2 август 2018 г.

Пържени филиики с пълнеж от шоколад (Френски тост)

   Събота и неделя е време да се поглезим с нещо вкусно и различно. Представете си традиционните, любими на всички пържени филийки, но с ароматна Baileys заливка и пълнеж от топящ се шоколад. Мигновено се превръщат във вълшебен десерт. Поднесете ги с крем Baileys и пресни малини и боровинки и се насладете на изкусителния им вкус. Вдъхновението получих от тук: https://bit.ly/2JaiJII


Продукти за 2 бр.:

половин бял хляб, не нарязан
1 натурален шоколад

продукти за заливката:

3 яйца
100 мл. Baileys Original
1 ч.л. ванилен екстракт
1/2 ч.л. канела
1 с.л. захар

30 г масло

продукти за крем Baileys:

100 мл. сладкарска сметана
25 мл. Baileys Original
1 с.л. мед


продукти за украса:

пресни малини
пресни боровинки
натрошени, печени лешници

NB: Рецептата не е подходяща за малки деца, поради съдържанието на алкохол в нея.



Отрежете две дебели филии хляб, всяка с дебелина около 10 см.

С помощта на остър нож за хляб направете разрез от долната среда по средата, така че да се получи дупка. Внимателно я разширете с пръсти и в нея поставете половин шоколад.

В купа разбийте с миксер продуктите за заливката. Поставете филиите хляб в тавичка и ги залейте, за да се накиснат добре за около 10 минути.


                  

През това време в друга купа смесете сметаната, ликьора и меда и разбийте до пухкавост крема.


Стопете масло в тиган на силен огън и поставете двете отцедени филии с пълнеж от шоколад в него. След около 3-4 минути ги обърнете и от другата страна, докато добият златист загар.

                  

Отцедете върху салфетка ако е необходимо.

Поднесете филийките разрязани наполовина, за да потече топлият шоколад. Добавете лъжица от крема и пресни горски плодове с натрошени лешници за разкош.



Да ви е сладко!

1 коментар: