През месец Март ще полетим през океана, заедно със София Мел, за да вкусим от любимия Американски, ябълков пай. Сочен, ароматен и мноого вкусен, този сладкиш ще ви заплени и ще ви накара да искате повече от едно парче, особено с топка сладолед :)
Продукти за форма с диаметър 24-26 см:
210 г захар
115 г меко масло
кората от половин лимон
1 с.л. лимонов сок
1 ванилия
175 г крема сирене
2 яйца
185 г брашно екстра София Мел
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
3 средно големи, жълти ябълки
25 г захар
1 ч.л. канела
Загрейте фурната на 180 градуса.
В купа сложете захарта, мекото масло, кората и сокът от лимон, ванилията и крема сиренето и разбъркайте с помощта на миксер. След това едно по едно добавете яйцата, като разбърквате след всяко едно яйце.
В друга купа смесете сухите съставки - брашно, бакпулер и щипка сол и ги пресейте.
Добавете ги постепенно към сместа.
В малка купичка смесете канелата с 25 захар.
Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Поръсете ги с половината канела със захар и разбъркайте с ръце. С помощта на лъжица ги объркайте в тестото.
Покрийте форма за печене със свалящ се ринг с хартия за печене. Излейте тестото, заравнете сместа и поръсете с останалата част от канелата със захар.
Печете сладкиша 1 час и 15 минути, докато клечка, забодена в сладкиша излезе суха.
Охладете напълно и поднесете с топка сладолед.
Да ви е сладко!
Ани,
ОтговорИзтриванестрахотен е ябълковия сладкиш.Наскоро ползвах стевия вместо захар и добре се получи, но тук нямам представа дали ще стане.Стевията много добре подслажда и то може по - малко количество да се ползва.
Поздрави !
Ели, не я познавам стевията като продукт. Как се държи в печива?
ОтговорИзтриванеСтрaхотен пaй
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря.
ИзтриванеПревъзходен сладкиш с един недостатък - свършва много бързо :)
ОтговорИзтриванеТо затова са повторките, както казва дъщеря ми :))) Да ви е сладко :)
Изтриване