Обожавам хумус. През годините съм правила различни варианти с добавки като червено цвекло и сушени домати, а днес реших да опитам хумус от сладък картоф и наистина останах очарована от пухкавостта на вкуса и нежния му аромат. Сигурна съм, че ще ви стане любим.
Продукти:
1 ч.ч. нахут от консерва
1 бр. сладък картоф
2 с.л. сусамов тахан
2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. кимион
2 скилидки чесън
сол
3 с.л. зехтин
Загрейте фурната на 200 градуса.
Обелете и нарежете сладкия картоф на кубчета. Прехвърлете ги в тавичка, полейте с малко зехтин и печете до омекване, около 20 минути. Охладете.
В блендер сложете сварения нахут, кубчетата сладък картоф, лимоновия сок, чесъна, тахана, кимиона, солта и зехтина и пасирайте до гладкост. Ако е необходимо разбърквайте от време на време.
Поднесете със струя зехтин и щипка червен пипер
Да ви е сладко!
Ани,
ОтговорИзтриванестрахотен хумус.Не съм добавяла в хумуса нито обикновен, нито сладък къртоф.Обикновено добавям червени пиперки капии или сушени домати, също печени патладжани.Определено си заслужава да се опита и този вариант особано сега през Великия пост.
Поздрави и успешна нова седмица !