Нали знаете как понякога купувате връзка банани за децата и след няколко дни, когато не ги изядат те потъмняват и вече не изглеждат така апетитни за тях.
Сладкишът, който ви предлагам днес е идеалното решение как да оползотворите точно тези банани. Всичко се разбърква в една купа и се пече. Намачквате бананите на пюре, добавяте яйца, шоколад, малко подправки и масло, изливате го в една форма и печете. Това е от онези сладкиши, които не бихте поднесли на гости, защото нямат чак толкова очарователен външен вид, но на вкус е чудесен за семейна закуска или следобедно кафе.
5 добре узрели банана
2 яйца
1 ч.л. канела
щипка сол
1/3 ч.ч. кафява захар
1/3 ч.ч. стопено масло
1/3 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 г нарязан, черен шоколад
50 г копчета бял шоколад
Загрейте фурната на 200 градуса.
Обелете и намачкайте бананите добре, докато получите пюре. Добавете двете яйца, канелата, солта, кафявата захар, след това прясното мляко и стопеното, охладено масло. Накрая сложете брашното с бакпулвер в него и нарязаният на кубчета шоколад. Разбъркайте всичко много добре и го излейте в намазана с масло и малко брашно форма за печене. Моята е с размери 25x25 см. Поръсете с останалите копчета бял шоколад.
Печете сладкиша около 35 минути до готовност. Проверете с клечка. Охладете и поднесете.
Да ви е сладко!
Ако обичате банани искам да ви предложа още една вкусна и здравословна рецепта с презрели банани: Бананово-кокосови палачинки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар