четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Кадаиф с кашкавал

    Един изключително бърз и много лесен десерт. Бих казала нестандартен и интересен със своя сладко-солен вкус. Необходими са ви кадаиф и качествен кашкавал, не много солен. Аз ползвам кашкавала на Billa Brand. Харесва ми, че не е прекалено мек и лесно се настъргва, както и, че не е много солен. Идеален е за този десерт. Десертът се поднася горещ, след като се извади от фурната, когато кашкавалът се точи и е приятно мек. Остава само да си направите едно ароматно кафе :)


Продукти:

1 пакет кадаиф
100 г масло
150 г кашкавал Billa Brand

продукти за захарния сироп:
1 ч.ч. кристална захар
1 ч.ч. вода
кора от 1 лайм


Загрейте фурната на 180 градуса.

Пригответе си кръгла форма за печене. Моята е с диаметър 22 см. Намажете я с масло.

Натрошете половината от кадаифа с ръце на дъното на формата за печене. Настържете кашкавал Billa Brand отгоре, като покриете кадаифа равномерно. Натрошете останалата половина от кадаифа отгоре. Стопете маслото на котлона и полейте с него кадаифа.


Печете на 180 градуса за 25-30 минути до готовност.


През това време кипнете захарния сироп на котлона. Смесете равни количества захар и вода и настържете един лайм. Оставете да поври около 10 минути. Полейте равномерно топлия кадаиф.



Поднесете непосредствено след като извадите от фурната топъл.


Да ви е сладко!


2 коментара:

  1. изглежда интересна вариация на кюнефето :), щесе опита
    може ли да кажете какъв е кадаифа?

    ОтговорИзтриване
  2. Интересен десерт с кадаиф и кашкавал.Сиропиран десерт, но сиропа освен със захар дали ще е добре да се направи с фруктоза ?
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване