петък, 25 октомври 2019 г.

Немски, медени бисквити

    През Октомври ви каня да отскочим до есенна Германия и да си изпечем едни ароматни и много вкусни домашни, медени бисквитки. Ухаят на масло, мед и джинджифил и ви обещавам, че неусетно изчезват от купата. Толкова са изкусителни! За да станат бисквитките хрупкави препоръчвам брашно София Мел Екстра. Чудесни са за кутията с училищен обяд на децата, като лека закуска.



Продукти за 30 бр.:

1 ч.ч. захар
100 г масло
200 мл. мед
есенция ванилия
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сух джинджифил
4 ч.ч. брашно София Мел Екстра


Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете в малка тенджера захарта, маслото и меда. Стопете ги, с постоянно разбъркване на котлона. Охладете сместа.


В друга купа смесете яйцата, ванилената есенция, джинджифила и бакпулвера. Сложете брашното и на финала добавете медената смес. Разбъркайте всичко добре с миксер.

Покрийте тава с хартия за печене.


Загребете с чаена лъжица от сместа и оформете кръг върху хартията за печене. На разстояние едно от друго оформете и останалите бисквитки.


Печете ги 15 минути, докато добият златист загар. Извадете ги леко меки. Когато изстинат те се втвърдяват леко, заради меда.


Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар