През Октомври ви каня да отскочим до есенна Германия и да си изпечем едни ароматни и много вкусни домашни, медени бисквитки. Ухаят на масло, мед и джинджифил и ви обещавам, че неусетно изчезват от купата. Толкова са изкусителни! За да станат бисквитките хрупкави препоръчвам брашно София Мел Екстра. Чудесни са за кутията с училищен обяд на децата, като лека закуска.
Продукти за 30 бр.:1 ч.ч. захар
100 г масло
200 мл. мед
есенция ванилия
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сух джинджифил
4 ч.ч. брашно София Мел Екстра
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете в малка тенджера захарта, маслото и меда. Стопете ги, с постоянно разбъркване на котлона. Охладете сместа.
В друга купа смесете яйцата, ванилената есенция, джинджифила и бакпулвера. Сложете брашното и на финала добавете медената смес. Разбъркайте всичко добре с миксер.
Покрийте тава с хартия за печене.
Загребете с чаена лъжица от сместа и оформете кръг върху хартията за печене. На разстояние едно от друго оформете и останалите бисквитки.
Печете ги 15 минути, докато добият златист загар. Извадете ги леко меки. Когато изстинат те се втвърдяват леко, заради меда.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар