Търсене в този блог

понеделник, 11 май 2020 г.

Пълнени Конкилиони със спанак и крема сирене в доматен сос

   От много отдавна исках да приготвя пълнени Конкилиони, но така и не успявах да намеря този специален вид паста. В събота влязох в Italshop на Витошка да си купя кафе и случайно установих, че вече продават и италианска паста. Конкилионите ме гледаха от рафта и веднага идеята се избистри в съзнанието ми. Остана ми само да открия сирене Рикота, което се оказа почти невъзможно напоследък. Отказах се. Намерих й заместител. Комбинирах крема сирене Филаделфия с две пакетчета българско крема сирене и установих, че по никакъв начин не отстъпва по вкус на Рикотата, дори се получи още по-добре. 
   Изключително съм доволна от резултата. Рецептата е фантастична! Децата казаха, че е било по-вкусно от ресторант :) И аз съм впечатлена. Толкова много аромат и вкус. Ястие пълно с умами! 


Продукти:


400 г паста Конкилиони (големи миди)
1 ч.л. сол
30 мл. зехтин

продукти за пълнежа:

500 г пресен спанак
30 мл. зехтин
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
1/4 ч.л. индийско орехче

175 г крема сирене Филаделфия
250 г (2 пакетчета) българско крема сирене
връзка пресен магданоз
1 скилидка чесън
сол

продукти за доматения сос:

600 мл. доматен сос
30 мл. зехтин
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
1/2 ч.л. сух риган

кедрови ядки за поръсване
Пармезан за настъргване


Сложете тенджера с вода, сол и зехтин да кипне и след това добавете пастата в нея. Варете я около 7 минути, като нежно разбърквате и отстранете от котлона.Отцедете ненужната вода. Не искаме да я сваряваме на пълно, тъй като ще продължи да се готви в доматения сос.


Измийте спанака и го нарежете на ситно. Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте в тиган зехтин и задушете лука и чесъна с малко водичка до омекване. Добавете спанака, подправете със сол, черен пипер и индийско орехче и задушете за няколко минути, докато поомекне и намали обема си.

В купа смесете двата вида крема сирене и разбийте с миксер, до хомогенност. Добавете ситно, нарязан магданоз.
Добавете спаначената смес и стисната, скилидка чесън и разбъркайте добре. Опитайте, ако е необходимо добавете малко сол.


В малка тенджера задушете в малко зехтин и вода другата половина от лука. Добавете доматения сос, черен пипер, сол и стиснете две скилидки чесън. Накрая подправете с ригана. Гответе няколко минути, докато сосът леко се сгъсти и редуцира. 


Пригответе си форма, в която ще ги печете. Покрийте дъното с доматения сос. Внимателно напълнете конкилионите с плънката и ги поставете с отвора нагоре в доматения сос.


Подредете ги едно до друго красиво.


Загрейте фурната на 180 градуса.

Полейте със струя зехтин, поръсете с кедрови ядки за разкош, покрийте с капак или фолио и печете в силно загрята фурна около 20 минути до готовност.

Преди поднасяне поръсете с прясно настърган Пармезан.


Да ви е сладко!



6 коментара:

  1. Здравейте, Ани, поздравление за вкусотиите, които творите. Рецептата ви много ми напомня на тази: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/search?q=%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA, която при нас е фафорит:-)

    ОтговорИзтриване
  2. Ани,
    точно тази паста съм купувала от Кауфланд.Има я там понякога и е точно за пълнене с различни по вид пълнежи.Правила съм я по различен начин.Чудесно е и твоето предложение.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Мога ли да заменя конкилионите с канелони?

    ОтговорИзтриване