Летен, свеж, малинов десерт с вкусен, френски, сладкарски крем с ягодов Baileys, хрупкави бисквити с парченца шоколад и нежен, чийз крем. Вълшебна комбинация, която няма да остави никого равнодушен.
Продукти за френския, малинов, сладкарски крем:
250 мл. прясно мляко
4 с.л. кристална захар
2 с.л. царевично нишесте
ванилена есенция
2 жълтъка
30 г масло
кората от 1/2 лимон
2 с.л. Baileys Strawberries and Cream
250 г малини
продукти за белия, чийз крем:
100 г крема сирене
100 г заквасена сметана
ванилена есенция
бисквити с парченца шоколад
парче шоколад за настъргване
малини за декорация
Смесете в купа захарта, нишестето и ванилията. Разбъркайте и добавете два жълтъка. Налейте прясното мляко и разбийте с миксер. Прехвърлете сместа в тенджерка и сварете крема на бавен огън, с непрекъснато бъркане. Когато го отстраните от котлона добавете бучката масло и ягодовия ликьор. Разбъркайте. Охладете напълно и добавете лимоновата кора.
Измийте малините добре и ги подсушете. Сложете ги в голяма цедка с купичка отдолу. Започнете да ги претривате с вилица, като с помощта на вилицата обирате сока от долната страна на цедката. Пулпата не ни е необходима. Само отделилия се сок. Добавете го в крема и разбъркайте добре.
В друга купа разбийте с миксер крема сиренето, заквасената сметана и ванилията.
Пригответе си две чаши.
Напълнете на 1/2 с малиновия, сладкарски крем. Отгоре натрошете бисквитите с шоколад и завършете с белия, чийз крем. Настържете по желание малко шоколад и украсете с една малинка.
Охладете и поднесете.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар