Търсене в този блог

четвъртък, 3 август 2023 г.

Бадемов сладкиш със смокини

   Божествено вкусен и ароматен бадемов сладкиш с пресни смокини. Невероятен вкус с дъх на бадеми, портокал и канела. Ако обичате можете да добавите и щипка кардамон. Приготвя се изключително лесно. Смесвате отделно сухи и мокри съставки и след това заедно. Пече се с аранжирани на повърхността половинки смокини. Не ги натискайте много силно в сместа, за да не потънат като при мен :) 


Продукти:

1 ч.ч. бадемово брашно (85 г)

1/4 ч.ч. кафява захар

1/4 ч.ч. брашно (45 г)

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. канела

щипка сол

3 яйца

4 с.л. стопено масло

1/2 ч.л. бадемов екстракт

кора от половин портокал

400 г пресни смокини

3 с.л. кафява захар за поръсване на смокините

Загрейте фурната на 200 градуса.

Смесете в купа всички сухи съставки - бадемовото брашно, кафявата захар, брашното с бакпулвера, канелата и солта. Разбъркайте добре.

В друга купа разбийте яйцата с миксер. Добавете стопеното и охладено масло, бадемовия екстракт и кората от портокал. Разбъркайте добре и прибавете на части сухите съставки.

Намаслете и набрашнете форма за пай. Разпределете сместа равномерно.

Отгоре аранжирайте обърнати на горе половинки смокини. Поръсете смокините с кафява захар.


Печете сладкиша на силно загрята фурна 30 минути.




Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар