Търсене в този блог

понеделник, 7 август 2023 г.

Френски Тарт с круши, сирене Бри и мащерка

   Рецептата за този вкусен, Френски тарт с круши, сирене Бри и мащерка научих от моята приятелка Деси, след като го опитах на гости у тях.

    Приготвя се изключително лесно и бързо и е чудесен за чаша бяло вино. За рецептата ползвам кори Wewalka. Намерих ги в магазини Фантастико. Бихте могли да замените сиренето Бри и с някое малко по-силно като аромат, като Грюер или Рокфор.


Продукти:

1 пакет бутер тесто

5 бр. круши

150 г сирене Бри

прясна мащерка

кедрови ядки

2 с.л. течен мед


1 яйце за намазване

Загрейте фурната на 200 градуса.

Разтворете бутер тестото и леко го разточете с точилка.

Прехвърлете го върху тава, покрита с хартия за печене.

С остър нож направете вътрешен правоъгълник на отстояние от външния ръб 2 см. Не режете до дъно, само маркирайте леко.

Така, когато бутер тестото се надуе ще се получи хубав борд с височина.

 

Нарежете крушите на полумесеци, а сиренето Бри на парчета.

Започнете да редите круши със сирене Бри. Поръсете с листенца мащерка и поръсете с малко кедрови ядки.

Намажете борда с разбито яйце.


Изпечете тарта на силно загрята фурна за около 20-30 минути до готовност.

Преди поднасяне поръсете с малко мед.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар