Рецептата за този вкусен, Френски тарт с круши, сирене Бри и мащерка научих от моята приятелка Деси, след като го опитах на гости у тях.
Приготвя се изключително лесно и бързо и е чудесен за чаша бяло вино. За рецептата ползвам кори Wewalka. Намерих ги в магазини Фантастико. Бихте могли да замените сиренето Бри и с някое малко по-силно като аромат, като Грюер или Рокфор.
1 пакет бутер тесто
5 бр. круши
150 г сирене Бри
прясна мащерка
кедрови ядки
2 с.л. течен мед
1 яйце за намазване
Загрейте фурната на 200 градуса.
Разтворете бутер тестото и леко го разточете с точилка.
Прехвърлете го върху тава, покрита с хартия за печене.
С остър нож направете вътрешен правоъгълник на отстояние от външния ръб 2 см. Не режете до дъно, само маркирайте леко.
Така, когато бутер тестото се надуе ще се получи хубав борд с височина.
Нарежете крушите на полумесеци, а сиренето Бри на парчета.
Започнете да редите круши със сирене Бри. Поръсете с листенца мащерка и поръсете с малко кедрови ядки.
Намажете борда с разбито яйце.
Изпечете тарта на силно загрята фурна за около 20-30 минути до готовност.
Преди поднасяне поръсете с малко мед.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар