Търсене в този блог

събота, 14 ноември 2020 г.

Баница с кайма

    Един експеримент, който се оказа много сполучлив. Баница с кайма. Изключително доволна съм от резултата. Сочна и много вкусна баница, която изчезна за няколко часа. :)Ако желаете можете да я приготвите с газирана вода, вместо с мляко. Лично за мен така е по-ароматна и хранителна.


Продукти:


500 г кайма смес
1 и 1/2 глава лук
1 малка скилидка чесън
30 мл. зехтин
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
сол
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сминдух
1 с.л. дом. сос

1 опаковка фини кори
125 г масло
3 яйца
300 мл. прясно мляко

Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтин и малко вода. Когато омекнат добавете каймата и я раздробете с вилица. Добавете подправките и разбъркайте добре. Разбъркайте и лъжица доматен сос. Запържете каймата до готовност. Оставете я да се охлади.

Стопете маслото.

Разтворете корите.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Пригответе си тава. Покрийте с три броя кори. Поръсете с кайма равномерно.

Отново покрийте с три броя кори и поръсете с кайма равномерно. По същия начин редувайте кори и кайма до изчерпване на продуктите. Разрежете баницата на парчета с помощта на нож и полейте с масло, като се стараете то да попадне в улеите, които сте разрязали.

В купа разбийте трите яйца и млякото. Полейте баницата със сместа и печете около 30-40 минути до златист загар. Поднесете с кисело мляко.


Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)


Последвайте ме и в Instagram на адрес: https://www.instagram.com/vkusnoteka_ani_shakaryan/. Тагвайте Вкуснотека, за да споделям вашите снимки в стори.



25 коментара:

  1. Отговори
    1. Мила Дани, много се радвам да те видя отново при мен :) Добре си ми дошла винаги!
      Радвам се,че баничката ти харесва. Определено няма да я правя за последен път :)

      Изтриване
  2. Изглежда страхотно!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре дошла. Поздравления за кулинарния блог!
      Благодаря ти за хубавите думи.

      Изтриване
  3. Много ми хареса вашата рецепта! Ще я пробвам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ще се радвам да споделите впечатления след това :)

      Изтриване
  4. Звучи вкусно ,но опитайте с червен лук, а млякото заменете с бира. До сега не съм добавяла домати.Но ще пробвам и Вашата рецепта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за препоръките. Бирата определено провокира моя интерес.

      Изтриване
  5. Баница с кайма винаги е добра идея Ани! Прекрасна е! Не ми е хрумвало да сложа прясно мляко, винаги в правя с газирана вода. Ще опитам и твоя начин.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Мария. Аз пък смятам следващия път да я опитам с газирана вода и да сравня вкуса. Според мен с мляко е по-хранителна, но с майка ми водихме спор и бих искала да опитам :)

      Изтриване
  6. Поредната чудесна рецепта, Ани! Облизахме си пръстите, вкл. кучето. При нас беше и с много праз, баничката на вити пръчици и маслото вътре.

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусна! Утре ще я правя пак.

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесна баница! Благодаря за рецептата. Вкусна и незабравима! Благодаря, Ани.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Страхотно! Много се радвам, че сте я опитали и ви се е усладила :)

      Изтриване
  9. Перфектна си е баничката

    ОтговорИзтриване
  10. Сега днес ще набавия продуктите и ще я изпълния по рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се и на вас да ви се услади, както на нас :)

      Изтриване
  11. Домашната капибара каза че рецептата е супер

    ОтговорИзтриване
  12. Изглежда чудесна! Непременно искам да я опитам. Само един въпрос, колко грама е пакетът кори?

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотна вкусотия-точно спазих рецептата ти,Ани,корите ми бяха "Одрински",че нямах фини.Но пак получих овации,тавата се опразни бързо.
    Благодаря за вкусната идея!!!

    ОтговорИзтриване