(за 16 бисквитки)
200 г брашно
50 г кристална захар
1 яйце
щипка сол
125 г студено масло
за намазване:
150 г натурален шоколад с лешници
Стопете шоколада на водна баня и охладете.
След това разточете тестото на голям кръг с диаметър две педи. Изрежете голям правоъгълник и отстранете изрезките. Нарежете правоъгълника на ленти, с ширина един палец.
Вземете една лента, обърнете я обратно и я намажете фино, съвсем тънко по средата с шоколада. Започнете да навивате от двата края навътре рулца, подобно на бисквити Сълзица. След това поставете да легне върху тава, покрита с хартия за печене и леко притиснете долния край с ръце, така че да добие форма на сърце.
По същия начин намажете и навийте останалите ленти. Изрезките омесете отново на топка, разточете и отново направете на ленти. Така продължете до свършване на тестото.
Печете бисквитките за 25 минути на 200 градуса до готовност. Охладете напълно и по желание можете да поръсите фино с пудра захар.
Да ви е сладко!
Ani,rasto4vame testoto nali, ne schukolada b diametar dve pedi,predpolagam che e pravopisna greschka...ili barkam.
ОтговорИзтриванеТестото разбира се 😂
Изтриване