Продукти за форма с диаметър 24 см:
1 и 1/2 пакет бисквити с какао
120 г стопено масло
100 г шоколадов крем (Нутела или Ночолоне)
продукти за крема:
500 г сирене Рикота
250 г сирене Маскарпоне
100 г пудра захар
2 ванилии
120 г шоколадов дропс
50 г смлени бисквити с какао за поръсване
200 г пресни ягоди за декорация
Смелете в блендер бисквитите за основата. Добавете стопеното масло и разбъркайте всичко добре. Изсипете сместа на дъното на форма със свалящ се ринг. Оформете и борд, с помощта на супена лъжица. Приберете в хладилник за половин час.
През това време направете крема. В купа разбъркайте сиренето Рикота, заедно с Маскарпонето, ванилиите и пудрата захар. Накрая добавете шоколадовия дропс. Разбъркайте с лъжица добре.
Извадете бисквитената основа от хладилника и намажете отгоре пласт шоколадов крем.
Декорирайте с бисквитени трохи и пресни ягоди.
Охладете за няколко часа в хладилник и поднесете.
Да ви е сладко!
Здравейте, великолепна изглежда тази торта. Какви бисквити използвахте за изготвянето й?
ОтговорИзтриванеРоден край макси, какаови бисквити
ИзтриванеБлагодаря Ви!
ИзтриванеБлагодаря зашоколадовото предизвикателство!
ОтговорИзтриванеЩе направя тортата при специален случай!
Радвам се, че ви харесва. Ще ми е приятно да споделите после отзиви :)
ИзтриванеЗдравейте, направих тортата точно по рецепта (освен, че замених шоколадовия дропс с настърган шоколад)-сместа много напомня вкус на страчатела :) Но като цяло тортата ми се струва тежка, тъй като ми остана маскарпоне, мисля да изпробвам варианта да заменя рикотата със заквасена сметана и се надявам да стане една идея по-свежа. И отгоре наистина е важно да се сложат пресни плодове, а не сладко, защото те също придават свежест :)
ОтговорИзтриванеДа така е. Може да опитате със заквасена сметана и да споделите как се е получило. С плодовете можете да експерименирате.
ИзтриванеЗдравейте! Точно колко грама са бисквитите? Все пак пакетите са с различен грамаж.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Тези, които използвах на Роден край бяха от 230 г макси пакет.
Изтриване