В разгара на пролетта Ви поднасям вкусен и красив пролетен, зеленчуков пай. Изключително ароматен и особено оригинален, заради оризовата основа, а не класическата от тесто. Оризът поема от плънката и остава сочен. Богат на зелени зеленчуци този пай ще ви очарова с вкуса си. Можете да експериментирате с различен букет от зеленчуци. Вкусен е топъл и студен.
100 г ориз
30 г масло
2 яйца
100 г настъргана Моцарела
Продукти за плънката:
200 мл готварска сметана
4 яйца
50 г грах
шепа листа бейби спанак
половин тиквичка
1 малка глава броколи
връзка пресен лук
100 г прясно филе от сьомга
100 г настъргана Моцарела
връзка пресен копър
1 ч.л. Vegeta Natur за зеленчуци
черен пипер
сол
Загрейте фурната на 180 градуса.
Измийте ориза. Стопете маслото в тенджера и добавете ориза. Бъркайте, докато кристализира, след това налейте водата, в съотношение 1:2 и сварете ориза до готовност. Охладете. Добавете две яйца и настъргана Моцарела и разбъркайте.
Пригответе си продуктите за плънката.
Сварете граха и броколите на пара.
Изпечете филето от сьомга за 20 минути на 150 градуса. Настържете тиквичката без да я белите.
Нарежете пресния лук и копъра.
Разбъркайте всичко много добре и излейте сместа върху основата. Заравнете добре.
Печете на 170 градуса за около 40 минути до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар