вторник, 18 май 2021 г.

Пролетен, градински пай със сьомга и оризова основа

   В разгара на пролетта Ви поднасям вкусен и красив пролетен, зеленчуков пай. Изключително ароматен и особено оригинален, заради оризовата основа, а не класическата от тесто.  Оризът поема от плънката и остава сочен. Богат на зелени зеленчуци този пай ще ви очарова с вкуса си. Можете да експериментирате с различен букет от зеленчуци. Вкусен е топъл и студен.



Продукти за основата:

100 г ориз

30 г масло

2 яйца

100 г настъргана Моцарела


Продукти за плънката:

200 мл готварска сметана

4 яйца

50 г грах

шепа листа бейби спанак

половин тиквичка

1 малка глава броколи

връзка пресен лук

100 г прясно филе от сьомга

100 г настъргана Моцарела

връзка пресен копър

1 ч.л. Vegeta Natur за зеленчуци

черен пипер

сол


Подгответе всички продукти.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Измийте ориза. Стопете маслото в тенджера и добавете ориза. Бъркайте, докато кристализира, след това налейте водата, в съотношение 1:2 и сварете ориза до готовност. Охладете. Добавете две яйца и настъргана Моцарела и разбъркайте.
 


Покрийте форма със свалящ се ринг с хартия за печене. Излейте оризовата смес и я оформете с помощта на лъжица по дъното и страните на формата като борд. Печете на предварително загрята фурна за 20 минути.

Пригответе си продуктите за плънката.
















Сварете граха и броколите на пара.

Изпечете филето от сьомга за 20 минути на 150 градуса. Настържете тиквичката без да я белите.

Нарежете пресния лук и копъра.


В купа налейте сметаната. Добавете четирите яйца, след това сложете граха, листата спанак, броколите, настърганата тиквичка, сиренето, пресния лук и копъра. Накрая добавете накъсани парченца сьомга, подправката Vegeta Natur, черен пипер и малко сол.

Разбъркайте всичко много добре и излейте сместа върху основата. Заравнете добре. 



Печете на 170 градуса за около 40 минути до готовност.





Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар