вторник, 4 май 2021 г.

Веганова торта



   Кой е казал, че вегановите десерти не могат да бъдат вкусни? Тази торта я приготвих буквално за 20 минути, след като ядките се накиснаха. Не съдържа никакво масло, яйца, брашно и захар. Само полезни и вкусни съставки. Поради свежестта на плодовете е добре да се консумира максимум в два дни. Съхранявайте в хладилник. Подходяща е за хора, спазващи режим или спортуващи. 


Продукти за основата:

100 г сурови бадеми 

100 г бразилски орех

3 с.л. кокосови стърготини

150 г черни, големи стафиди

1 с.л. кленов сироп


продукти:

1 голямо, добре узряло авокадо

1 банан

2 ягоди

3 с.л. кленов сироп

ванилена есенция


кокосови стърготини за поръсване

ягоди за декорация 



Накиснете бадемите и бразилския орех за няколко часа. Отцедете ги и ги смелете в блендер, заедно със стафидите и кокосовите стърготини. Добавете и лъжица кленов сироп.

Разпределете сместа на дъното на форма за торта. Стегнете в ринг.

Измийте блендера и сложете в него съставките за крема - авокадото, банана, ягодите и кленовия сироп, заедно с ванилията. Пасирайте до пухкавост. По желание можете да добавите и малко лимонов сок в крема.

Нанесете крема върху ядковата основа и загладете. Поръсете с кокосови стърготини. По желание декорирайте с ягоди.

Охладете за няколко часа и поднесете.


Да ви е сладко!



3 коментара:

  1. Благодаря за интересната рецепта! Получи се супер! Само цветът на крема не можах да получа така симпатично зелен :) Ягодите и банана някак надделяха над авокадото.

    ОтговорИзтриване
  2. Тортата изглежда великолепно.Нямам бразилски орех и банан.Ще купя нужните продукти и ще направя тази Веганова торта.

    ОтговорИзтриване