Търсене в този блог

вторник, 25 май 2021 г.

Шоколадови бисквитки с извара

    Богати на фибри, ниско калорийни и здравословни шоколадови бисквитки с извара и шоколадов дропс. Бисквитките са високо протеинови и без глутен. Съдържат извара и белтък. Изключително подходящи са за спортуващи. Подсладени са само от кокосова захар. Наличието на извара прави бисквитките особено вкусни, придавайки им чийз текстура, като същевременно отвън се изпичат много добре. 

        Никога не съм имала афинитет към изварата, макар и редовно да спортувам и да трябва да си набавям чист протеин. Не ми допадаше текстурата и вкусът й. Когато обаче опитах изварата на Боровица, направена от 100% фермерско краве мляко в областта Боров камък, Белоградчишка област, промених мнението си. Изварата е много мека, без натрапчив вкус и текстура. Изключително много ми хареса. Започнах всеки следобед да я хапвам с плодове. Ползвам я и в направата на различни ястия и десерти, които ще споделя с вас. Чистият въздух и затвореният производствен процес гарантират чистотата на продуктите на стопанството им, а от там и хубавият й вкус.

     Бисквитките са страхотни, а най-хубавото им е, че се приготвят за минути. Всичко се разбърква в блендера, оформят се и се пекат. 


Продукти за 11 бр.:

1 ч.ч. овесени ядки (100 г)

1 белтък

3 с.л. кокосова захар

ванилен екстракт

щипка сол

1/2 ч.ч. извара Боровица

1 ч.л. бакпулер

1/3 ч.ч. натурално какао (30 г)

3 с.л. кокосово масло

1/2 ч.ч. шоколадов дропс

Загрейте фурната на 190 градуса.



Сложете в блендер овесените ядки, белтъка, кокосовата захар, ваниления екстракт и щипка сол. Пасирайте, докато овесените ядки станат по-фини. Добавете изварата, бакпулвер, натуралното какао и кокосовото масло. Пасирайте до хомогенна смес. 

Прехвърлете в купа и добавете шоколадовия дропс. Разбъркайте с лъжица.

Покрийте тава с хартия за печене. С помощта на лъжица за сладолед загребете от сместа и оформете с ръце бисквитка. Поставете я в тавата. По същия начин оформете и останалите бисквитки. 

Печете до готовност 15 минути. Прехвърлете ги върху решетка да изстинат напълно.

Можете да ги съхранявате в затворена кутия в хладилник до 10 дни.


Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар