неделя, 18 юли 2021 г.

Патладжани по Гръцки

    Много обичам патладжани. Пържени, печени, мариновани, всякак са вкусни. Една от любимите ми вариации на тема патладжан е патладжан по Гръцки. Комбинацията от патладжани, розови домати и качествено сирене е неоспорима. Разбира се още по-вкусно ще стане ако изпечете патладжаните в жарта на барбекю, за да добият опушения аромат.


Продукти:

3 големи патладжана

сол

30 мл. зехтин

2 розови домата

150 г краве сирене Боровица

връзка пресен магданоз

30 мл. течен мед


Измийте патладжаните и ги подсушете. Надупчете ги няколко пъти с помощта на остър нож.

Увийте ги цели един, по един във фолио и ги поставете в тавичка. 

Печете на 200 градуса на вентилатор около 20-30 минути, докато омекнат напълно. Извадете ги. Отворете фолиото. Внимателно направете надлъжен разрез по средата от дръжката към широката му част и го отворете, така че да се вижда вътрешността. Поръсете с малко сол и полейте със струя зехтин. Върнете във фурната на вентилатор за още 10 минути.

През това време обелете розовите домати и ги нарежете на кубчета. Извадете патладжаните, прехвърлете ги в поднос. Декорирайте с нарязаните на кубчета домати, поръсете с натрошено краве сирене и поръсете със ситно нарязан магданоз. Полейте със струя зехтин и струя мед.

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар