Много обичам патладжани. Пържени, печени, мариновани, всякак са вкусни. Една от любимите ми вариации на тема патладжан е патладжан по Гръцки. Комбинацията от патладжани, розови домати и качествено сирене е неоспорима. Разбира се още по-вкусно ще стане ако изпечете патладжаните в жарта на барбекю, за да добият опушения аромат.
Продукти:
3 големи патладжана
сол
30 мл. зехтин
2 розови домата
150 г краве сирене Боровица
връзка пресен магданоз
30 мл. течен мед
Измийте патладжаните и ги подсушете. Надупчете ги няколко пъти с помощта на остър нож.
Увийте ги цели един, по един във фолио и ги поставете в тавичка.
Печете на 200 градуса на вентилатор около 20-30 минути, докато омекнат напълно. Извадете ги. Отворете фолиото. Внимателно направете надлъжен разрез по средата от дръжката към широката му част и го отворете, така че да се вижда вътрешността. Поръсете с малко сол и полейте със струя зехтин. Върнете във фурната на вентилатор за още 10 минути.
През това време обелете розовите домати и ги нарежете на кубчета. Извадете патладжаните, прехвърлете ги в поднос. Декорирайте с нарязаните на кубчета домати, поръсете с натрошено краве сирене и поръсете със ситно нарязан магданоз. Полейте със струя зехтин и струя мед.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар