четвъртък, 1 юли 2021 г.

Солени мъфини с извара, шунка и Чедър

    Мекички и въздушни тези солени мъфини с извара, шунка и сирене Чедър ще ви очароват! Приготвят се за минути. Всичко се разбърква в една купа и се пекат. Чудесни са за закуска на децата или за леко похапване. За отличен вкус ви препоръчвам изварата на Боровица, която има много хубав вкус и текстура. Млечните продукти Боровица се произвеждат в Белоградчишкия район и са с чист и натурален произход.

Продукти за 12 бр.:

1 ч.ч. извара Боровица

4 яйца

1 ч.ч. брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

200 г.  шунка

1/2 ч.ч. сирене Чедър

2 стръка пресен лук


Загрейте фурната на 200 градуса.

Подгответе си продуктите. 

Нарежете шунката на кубчета. Настържете сиренето Чедър. Нарежете пресния лук. Леко разбийте яйцата в купа.

В купа смесете изварата, яйцата, брашното, бакпулвера и солта. След това добавете шунката на кубчета, сиренето Чедър и пресния лук. Разбъркайте всичко много добре. 

Пригответе форма за мъфини и намажете формите с масло.

Разпределете сместа във формите по равно и печете на загрята на 200 градуса фурна до готовност около 40 минути. 

Проверете с клечка.

Охладете напълно и с помощта на тънък нож отделете от стените. 



Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Здравейте Ани, може и да греша, но не би ли следвало да има мазнина тук: олио, масло...

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, не няма масло или олио. Яйцата и сирената са достатъчно маслени.

    ОтговорИзтриване