Мекички и въздушни тези солени мъфини с извара, шунка и сирене Чедър ще ви очароват! Приготвят се за минути. Всичко се разбърква в една купа и се пекат. Чудесни са за закуска на децата или за леко похапване. За отличен вкус ви препоръчвам изварата на Боровица, която има много хубав вкус и текстура. Млечните продукти Боровица се произвеждат в Белоградчишкия район и са с чист и натурален произход.
Продукти за 12 бр.:
1 ч.ч. извара Боровица
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
200 г. шунка
1/2 ч.ч. сирене Чедър
2 стръка пресен лук
Загрейте фурната на 200 градуса.
Подгответе си продуктите.
Нарежете шунката на кубчета. Настържете сиренето Чедър. Нарежете пресния лук. Леко разбийте яйцата в купа.
В купа смесете изварата, яйцата, брашното, бакпулвера и солта. След това добавете шунката на кубчета, сиренето Чедър и пресния лук. Разбъркайте всичко много добре.
Пригответе форма за мъфини и намажете формите с масло.
Разпределете сместа във формите по равно и печете на загрята на 200 градуса фурна до готовност около 40 минути.
Проверете с клечка.
Здравейте Ани, може и да греша, но не би ли следвало да има мазнина тук: олио, масло...
ОтговорИзтриванеЗдравейте, не няма масло или олио. Яйцата и сирената са достатъчно маслени.
ОтговорИзтриване