Днешната рецепта приготвих от така наречените "left overs" (остатъци от месо) в хладилника. Бях правила бавно печено телешко бонфиле. Останалото месо накъсах на конци и го запържих с малко трюфелов зехтин, чесън и сос Терияки. Получи се вълшебно вкусно. Комбинирах го със зеленчуци и хрупкава тортиля. Децата буквално си облизаха пръстите. :)
Продукти:4 бр. тортили
30 мл. трюфелов зехтин
400 г печено, телешко бонфиле
черен пипер
2 стръка праз лук
1 червена чушка
4 бр. гъби Печурка
2 скилидки чесън
сос Терияки за барбекю с мед
Накъсайте изпеченото телешко на конци. Запържете го леко в тиган с малко трюфелов зехтин, черен пипер и скилидка чесън. Добавете 2 с.л. сос Терияки. Разбъркайте добре и извадете в чиния.
Нарежете на ситно праз лука, чушките на дълги ленти, а гъбите на филийки. Запържете ги в тигана с малко зехтин до омекване.
Сложете тортилата на дъска. Направете разрез от точката среда на тортилата перпендикулярно надолу. Представете си 4-те триъгълника, които се получават.
Сложете накъсаното месо в горния ляв триъгълник. Отгоре разпределете от задушените зеленчуци и по желание още една чаена лъжица от сос Терияки.
Вдигнете долния ляв триъгълник и го прехлупете върху месото,
след това го прехлупете внимателно, върху горния десен триъгълник и накрая върху долния десен триъгълник.
Сложете малко зехтин в тигана и запечете леко тортилата, до златисто и хрупкаво.
Поднесете!
Да ви е сладко!
Ани
ОтговорИзтриванеСтрахотни тортили.Честито Рождество Христово ! Честита Новата 2022 година !
Бъдете здрави и благословени !
Чудесен е блога ти, рядко пиша коментари, но редовно преглеждам рецептите в него !
Поздрави !
Бъдете здрави и вие Ели. За много години!
ИзтриванеРадвам се, че рецептите ти харесват мила.
Фантастично!
ОтговорИзтриване