Скъпи приятели, стартираме годината с една много уютна Яхнийка със свинско, картофи, гъби и чушки.
Идеята за нея се роди от така наречените останки у дома. Имах гъби, чушки и праз лук, които си ги представих на вкусна яхнийка със свинско и картофки. Моят личен съвет е да сготвите ястието с домашен, пилешки бульон. Получава се много ароматно и хранително ястие, комфортна храна за душата. Децата бяха много скептични, докато готвех, но после си облизаха пръстите с филийка хляб. Аз приготвих ястието в Мултикукъра ми, но ако не разполагате с такъв уред спокойно можете да го приготвите в по-дълбока тенджера.
1 кг свинска плешка, нарязана на кубчета за готвене
7-8 картофа
2 стръка праз лук
30 мл. зехтин
1 морков
3 скилидки чесън
3 бр. гъби Печурка
1 червена чушка
1 зелена чушка
500 мл. домашен пилешки бульон
2 дафинови листа
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
Запържете в тиган праз лука, чушките, морковите и гъбите, заедно с малко зехтин, черен пипер и сол. Когато омекнат ги отделете в чиния настрана.
В същия тиган запечатайте месото на кубчета. Добавете, нарязаните скилидки чесън. Подправете с черен пипер, червен пипер и сол.
След това прехвърлете месото в дълбока тенджера или купата на мултикукъра. Добавете задушените зеленчуци и картофите. Налейте бульона и сложете два дафинови листа. Течността трябва да покрие картофките. След като заври на котлона гответе на бавен огън около час и 15 минути. Проверете месото за готовност.
Ако ползвате мултикукър от MENU изберете функция STEW за 1 час. Опитайте месото и ако е необходимо допълнително досваряване на месото може да го включите на функция BOIL за 20 минути, за да омекне напълно.
Поднесете с малко свеж магданоз.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
Здравейте! Много апетитно изглежда ястието. А дали ще се получи добре, с телешко месо?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, разбира се, ще се получи чудо. Стига да бъдете сигурна в качеството на месото. Препоръчвам да ползвате телешки джолан. Гответе го малко по-дълго.
ИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеЕдин час предполагам, че е за мултикукър, който не готви под налягане?