Търсене в този блог

четвъртък, 13 януари 2022 г.

Вкусна Яхния със свинско, картофи, гъби и чушки

  Скъпи приятели, стартираме годината с една много уютна Яхнийка със свинско, картофи, гъби и чушки. 

  Идеята за нея се роди от така наречените останки у дома. Имах гъби, чушки и праз лук, които си ги представих на вкусна яхнийка със свинско и картофки. Моят личен съвет е да сготвите ястието с домашен, пилешки бульон. Получава се много ароматно и хранително ястие, комфортна храна за душата. Децата бяха много скептични, докато готвех, но после си облизаха пръстите с филийка хляб. Аз приготвих ястието в Мултикукъра ми, но ако не разполагате с такъв уред спокойно можете да го приготвите в по-дълбока тенджера. 


Продукти:

1 кг свинска плешка, нарязана на кубчета за готвене

7-8 картофа

2 стръка праз лук

30 мл. зехтин

1 морков

3 скилидки чесън

3 бр. гъби Печурка

1 червена чушка

1 зелена чушка

500 мл. домашен пилешки бульон

2 дафинови листа

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

сол


Нарежете на ситно праз лука. Чушките и морковите на малки парченца. Чесъна и гъбите на филийки. Обелете и нарежете картофите на кубчета.

Запържете в тиган праз лука, чушките, морковите и гъбите, заедно с малко зехтин, черен пипер и сол. Когато омекнат ги отделете в чиния настрана. 

В същия тиган запечатайте месото на кубчета. Добавете, нарязаните скилидки чесън. Подправете с черен пипер, червен пипер и сол.


След това прехвърлете месото в дълбока тенджера или купата на мултикукъра. Добавете задушените зеленчуци и картофите. Налейте бульона и сложете два дафинови листа. Течността трябва да покрие картофките. След като заври на котлона гответе на бавен огън около час и 15 минути. Проверете месото за готовност. 

Ако ползвате мултикукър от MENU изберете функция STEW за 1 час. Опитайте месото и ако е необходимо допълнително досваряване на месото може да го включите на функция BOIL за 20 минути, за да омекне напълно. 

Поднесете с малко свеж магданоз.


Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)

4 коментара:

  1. Здравейте! Много апетитно изглежда ястието. А дали ще се получи добре, с телешко месо?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, разбира се, ще се получи чудо. Стига да бъдете сигурна в качеството на месото. Препоръчвам да ползвате телешки джолан. Гответе го малко по-дълго.

      Изтриване
  2. Здравейте,
    Един час предполагам, че е за мултикукър, който не готви под налягане?

    ОтговорИзтриване