неделя, 16 януари 2022 г.

Пълнени гъби с Чоризо и спанак

   Пълнените гъби са едно от най-лесните и вкусни предястия за гости. Плънките могат да бъдат безброй, а вкусът почти винаги е вълшебен, имайки предвид колко вкусни са самите Печурки. 

  Моите гъби напълних с Чоризо, кашкавал, праз лук и бейби спанак. Получиха се апетитни малки хапки, които са еднакво вкусни топли и студени. Чоризо е вид пикантен салам.

Продукти:

2 пакета x 500 г Печурки (по-големи)

100 г. салам Чоризо

30 мл. зехтин

2 стръка праз лук

100 г бейби спанак

50 г настърган фермерски кашкавал Боровица 

шепа прясна мащерка

черен пипер

Измийте гъбите и ги подсушете добре. Отчупете внимателно пънчетата и ги нарежете на ситно.

Нарежете праз лука и чоризото на кубчета и ги запържете в тиган с малко зехтин до омекване. Добавете бейби спанака, нарязан на ситно и задушете за още 2-3 минути. Прибавете черен пипер. Отделете в чиния. 


Сложете нарязаните на ситно пънчета и ги запържете в малко зехтин. Поръсете с прясна мащерка. Не солете. Чоризото е достатъчно солено.


В купа смесете пънчетата с чоризото и праз лука и настържете кашкавала. Разбъркайте плънката добре.

Подредете гъбите в тава. Напълнете ги с връх, с помощта на чаена лъжичка. 

Печете ги до готовност, около 25-30 минути.

Преди да ги поднесете леко подсушете гъбите отдолу с кухненска хартия, за да не пускат вода в чинията.

Поръсете с прясна билка по желание.

Да ви е сладко!


Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар