Пълнените гъби са едно от най-лесните и вкусни предястия за гости. Плънките могат да бъдат безброй, а вкусът почти винаги е вълшебен, имайки предвид колко вкусни са самите Печурки.
Моите гъби напълних с Чоризо, кашкавал, праз лук и бейби спанак. Получиха се апетитни малки хапки, които са еднакво вкусни топли и студени. Чоризо е вид пикантен салам.
Продукти:
2 пакета x 500 г Печурки (по-големи)
100 г. салам Чоризо
30 мл. зехтин
2 стръка праз лук
100 г бейби спанак
50 г настърган фермерски кашкавал Боровица
шепа прясна мащерка
черен пипер
Измийте гъбите и ги подсушете добре. Отчупете внимателно пънчетата и ги нарежете на ситно.
Нарежете праз лука и чоризото на кубчета и ги запържете в тиган с малко зехтин до омекване. Добавете бейби спанака, нарязан на ситно и задушете за още 2-3 минути. Прибавете черен пипер. Отделете в чиния.
Сложете нарязаните на ситно пънчета и ги запържете в малко зехтин. Поръсете с прясна мащерка. Не солете. Чоризото е достатъчно солено.
В купа смесете пънчетата с чоризото и праз лука и настържете кашкавала. Разбъркайте плънката добре.
Подредете гъбите в тава. Напълнете ги с връх, с помощта на чаена лъжичка.
Печете ги до готовност, около 25-30 минути.
Преди да ги поднесете леко подсушете гъбите отдолу с кухненска хартия, за да не пускат вода в чинията.
Поръсете с прясна билка по желание.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар