Търсене в този блог

понеделник, 22 ноември 2021 г.

Супа букет от горски гъби

   Напоследък не ми достига времето и много често поръчвам хранителните продукти онлайн. Доставят ми ги до дома и го намирам за безкрайно удобно. 

   Разглеждайки продуктите, за да не пропусна нещо попаднах на замразен букет от горски гъби микс. Комбинацията от гъби ми е любима - печурка, пачи крак, масловка и манатарка. Веднага си представих вкусна, топла и много ароматна гъбена супичка. Получи се невероятно вкусна. Горещо ви я препоръчвам. Приготвих и домашни, хрупкави крутони, като нарязах домашен хляб на кубчета и го запържих в тиган с малко зехтин, червен пипер, риган, чубрица, черен пипер и сол.  


Продукти: 

500 г горски гъби микс (печурка, пачи крак, масловк а и манатарка)

1 глава лук

1 морков

1 картоф

30 мл. зехтин

1/4 ч.л. индийско орехче

2 дафинови листа

1 ч.л. прясна мащерка

черен пипер 

сол

500 мл домашен, пилешки бульон

1 ч.ч. прясно мляко

Нарежете лука, моркова и картофа и ги задушете с малко водичка и зехтин до омекване. Добавете подправките - дафинов лист, индийско орехче, черен пипер сол и мащерка. Прибавете гъбите на парченца и запържете леко. 


След това налейте пилешкия бульон и прясното мляко оставете супата да поври на среден огън за около 15 минути. Извадете дафиновите листа и пасирайте до гладкост.


                 

Поднесете с домашни крутони.

Да ви е сладко!

Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)

2 коментара:

  1. Здравей, Ани,
    Моля те, да споделиш от къде си купуваш микса от горски гъби.Замръзени или пресни ползваш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, микса от горски гъби купих онлайн от eBag. По време на пандемията активно започнах да пазарувам някои продукти от там и винаги съм много доволна от качеството. Имаше ги на пакет. https://www.ebag.bg/search/?query=%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B3%D1%8A%D0%B1%D0%B8&product=582960

      Изтриване