понеделник, 22 ноември 2021 г.

Супа букет от горски гъби

   Напоследък не ми достига времето и много често поръчвам хранителните продукти онлайн. Доставят ми ги до дома и го намирам за безкрайно удобно. 

   Разглеждайки продуктите, за да не пропусна нещо попаднах на замразен букет от горски гъби микс. Комбинацията от гъби ми е любима - печурка, пачи крак, масловка и манатарка. Веднага си представих вкусна, топла и много ароматна гъбена супичка. Получи се невероятно вкусна. Горещо ви я препоръчвам. Приготвих и домашни, хрупкави крутони, като нарязах домашен хляб на кубчета и го запържих в тиган с малко зехтин, червен пипер, риган, чубрица, черен пипер и сол.  


Продукти: 

500 г горски гъби микс (печурка, пачи крак, масловк и манатарка)

1 глава лук

1 морков

1 картоф

30 мл. зехтин

1/4 ч.л. индийско орехче

2 дафинови листа

1 ч.л. прясна мащерка

черен пипер 

сол

500 мл домашен, пилешки бульон

1 ч.ч. прясно мляко

Нарежете лука, моркова и картофа и ги задушете с малко водичка и зехтин до омекване. Добавете подправките - дафинов лист, индийско орехче, черен пипер сол и мащерка. Прибавете гъбите на парченца и запържете леко. 


След това налейте пилешкия бульон и прясното мляко оставете супата да поври на среден огън за около 15 минути. Извадете дафиновите листа и пасирайте до гладкост.


                 

Поднесете с домашни крутони.

Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар