Търсене в този блог

петък, 12 ноември 2021 г.

Бъркана бисквитена торта с орехи и портокалова кора

Скъпи приятели,

Щастлива съм да ви зарадвам с новината, че поради огромния интерес и изчерпан тираж, книгата "Вкуснотека с Ани Шакарян" има нов, лимитиран, втори тираж!

Можете да я откриете във всички книжарници в страната или онлайн като кликнете на книгата в дясно. 

За всички, които нямат търпение да държат книгата в ръце, първите 30 книги поръчани онлайн с код за отстъпка vkusnoteka10 ще бъдат с автограф лично от мен.

По повод хубавата новина искам да се почерпим с една невероятно вкусна и много бърза, бъркана, бисквитена торта  Приготвя се буквално за минути. Всичко се разбърква в една купа, охлажда се и се декорира. Аромат на портокалова кора и орехи. Топи се в устата.



Продукти:

2 и 1/2 пакета чаени бисквити с масло от 165 г

100 г стопено масло

100 г натрошени орехи

кондензирано мляко 397 г

150 мл заквасена сметана

ванилен екстракт

кората от 1 портокал


продукти за декорация:

пресни боровинки

смлени орехи


Натрошете бисквитите с ръце в купа. Добавете стопеното, горещо масло и натрошените орехи. Разбъркайте. 


В купа смесете кондензираното мляко, заквасената сметана, ваниления екстракт и портокаловата кора. Разбъркайте с телена бъркалка и излейте сместа при бисквитите. 

Разбъркайте добре. 

Излейте във форма за торта с ринг и охладете за една нощ в хладилник. 

                     

На другия ден декорирайте със смлени орехи и пресни боровинки.


Да ви е сладко!



15 коментара:

  1. Звучи чудесно - бързичко и вкусно :) За ринг с какъв диаметър са дадените грамажи?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, рингът е 22 см.

      Изтриване
    2. Много благодаря за бързия отговор! Моят ринг е 26 см, та увеличих продуктите малко произволно и въпреки това се получи чудесно :) Много е вкусна тая тортичка и става за нула време :)

      Изтриване
    3. Така е. Като че ли повече време отнема човек да се снабди с кондензираното мляко, отколкото да я приготви :) Отнема минути и може и дете да я направи.

      Изтриване
  2. Кондензираното мляко със или без захар е в рецептата?

    ОтговорИзтриване
  3. Пепа Малджиева5 януари 2023 г. в 12:09

    Здравейте, Ани! Днес набърках тази вкусотия. Наистина страхотна! На мен ми дойде доста сладичка и добавих няколко лъжице цедено мляко и разсипах в кристални чаши. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поднесено в чаши сигурна съм, че изглежда чудесно. Много добре сте се сетили.

      Изтриване
  4. С торта "Рафаело"не сбърках,с тази също,продължавам да Ви се доверявам, благодаря от сърце!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей Ани,
    какви точно чаени бисквити с масло използваш за тази торта.Аз лесно намирам кондензирано мляко.Има го вече по търговската мрежа почти навсякъде.Мисля да направя тортата, но не знам какви бисквити точно трябва да купя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обикновено купувам Роден край с масло Ели. Много са хубави и крехки.

      Изтриване
    2. Ани направих тортата.Малко по - голяма по размер.Добавих към украсата и малини.Към тортата - кокосови стърготини.Много я харесаха у дома.Чудесна е.

      Изтриване
  6. Ето тук можеш да я видиш : https://naturalnakuhnia.blogspot.com/2024/07/biscuit-cake-with-condensed-milk-and.html

    ОтговорИзтриване