неделя, 7 ноември 2021 г.

Шоколадов пудинг десерт с банан

   Десертът, който ви поднасям се приготвя много бързо. Ползвах един мой любим пудинг на dr. Oetker, белгийски шоколад. Към пудинга добавих заквасена сметана, масло и натурален шоколад. Кремът стана страхотен. Идеален и за торта. Ако желаете можете да добавите и натрошени бадеми и да редувате крем, бишкоти, банани, крем. 

Продукти:

Белгийски пудинг Dr.Oetker

3 с.л. кристална захар

6 с.л. прясно мляко

480 мл прясно мляко

100 г натурален шоколад на копчета

50 г масло

2 с.л. заквасена сметана

пакет бишкоти

прясно мляко за напояване

1 банан

кокосови стърготини за поръсване

Смесете пудинга ванилия в купа, заедно със захарта и 6 с. л. прясно мляко. Разбъркайте добре. 

Излейте останалото мляко в тенджера и го сложете да заври. Внимавайте да не изкипи. Стойте до него. 


Отдръпнете от котлона и излейте шоколадовата смес в топлото мляко. Разбъркайте енергично и върнете на котлона на среден огън. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема. 

Добавете копчетата шоколад и бучка масло. Разбъркайте и оставете да изстине. Сложете заквасената сметана и разбъркайте. Кремът е готов. 


Пригответе си купички. Топнете бишкотите в мляко и ги сложете на дъното. Отгоре подредете резенчета банан. Покрийте с крем. По същия начин пригответе и останалите купички. Поръсете с кокосови стърготини за разкош. Охладете  добре и поднесете. 


Да ви е сладко! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар