Десертът, който ви поднасям се приготвя много бързо. Ползвах един мой любим пудинг на dr. Oetker, белгийски шоколад. Към пудинга добавих заквасена сметана, масло и натурален шоколад. Кремът стана страхотен. Идеален и за торта. Ако желаете можете да добавите и натрошени бадеми и да редувате крем, бишкоти, банани, крем.
Продукти:
Белгийски пудинг Dr.Oetker
3 с.л. кристална захар
6 с.л. прясно мляко
480 мл прясно мляко
100 г натурален шоколад на копчета
50 г масло
2 с.л. заквасена сметана
пакет бишкоти
прясно мляко за напояване
1 банан
кокосови стърготини за поръсване
Смесете пудинга ванилия в купа, заедно със захарта и 6 с. л. прясно мляко. Разбъркайте добре.
Излейте останалото мляко в тенджера и го сложете да заври. Внимавайте да не изкипи. Стойте до него.
Отдръпнете от котлона и излейте шоколадовата смес в топлото мляко. Разбъркайте енергично и върнете на котлона на среден огън. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема.
Добавете копчетата шоколад и бучка масло. Разбъркайте и оставете да изстине. Сложете заквасената сметана и разбъркайте. Кремът е готов.
Пригответе си купички. Топнете бишкотите в мляко и ги сложете на дъното. Отгоре подредете резенчета банан. Покрийте с крем. По същия начин пригответе и останалите купички. Поръсете с кокосови стърготини за разкош. Охладете добре и поднесете.
Да ви е сладко!
Пудинг аз обичам всичко което знаеш
ОтговорИзтриване