Тези солени бисквитки с Пармезан са толкова вкусни, че една никога не стига. Изискват минимални, кулинарни усилия. Всичко се смесва в една купа, оформя се тесто, което се оставя да се охлади за 15 минути в хладилника и след това се разточва и изрязват бисквитките. Моят съвет е за най-добър вкус да използвате качествено масло и качествено Parmigiano Reggiano.
За вкус и аромат можете да поръсите с прясна билка по Ваш вкус, като прясна мащерка или ако предпочитате розмарин или дори черен сусам.
Ако желаете разделете тестото на две и го оформете като бонбон по дължина. Увийте го във фолио и го приберете във фризера за 15 минути и след това го нарежете на колелца. Лично аз предпочетох да си разточа тестото и така да бъда сигурна, че маслото се е разпределило равномерно.
Продукти за 16 бр.:
100 г студено масло
100 г настърган Пармезан
100 г брашо
щипка сол
1 малко яйце
прясна мащерка
Нарежете студеното масло на парченца. Добавете настърганото сирене Пармезан, брашното и солта. Претрийте сместа с ръце, докато получите маслени трохи. Чукнете едно яйце и разбъркайте с лъжица. На финала омесете с ръка, докато получите топка тесто. Увийте го във фолио и го охладете за 15-20 минути в хладилник.
Извадете тестото и поръсете работния плот с брашно. Разточете го на кръг с диаметър 3 см.
Пригответе си тава. Покрийте дъното с хартия за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен нагревател.
С форма за сладки изрежете кръгли бисквитки и с помощта на шпатула внимателно ги прехвърлете в тавата на разстояние едно от друго. За по-лесно отлепяне можете да поръсите шпатулата с брашно. Поръсете с листенца прясна мащерка бисквитките.
Печете ги около 15-16 минути, докато добият златист загар. Извадете ги и ги прехвърлете върху решетка. Когато изстинат стягат идеално.
Да ви е сладко!
Още много вкусни рецепти можете да откриете в моята първа, кулинарна книга "Вкуснотека с Ани Шакарян". Втори тираж на книгата можете да откриете в книжарниците в цялата страна. :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар