Наситени с аромат, вкусни кюфтенца от сьомга.
Поднесете ги със свежа салата и ще имате една бърза и вкусна вечеря.
Продукти:
700 г прясно филе от сьомга (без кожа)
2 яйца
3 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. едрозърнеста горчица
1 с.л. соев сос
1 с.л. галета
1 ч.л. прясна мащерка
1 ч.л. пресен босилек
черен пипер
сол
30 мл. зехтин
Смелете рибното филе в блендер.
Сложете го в купа. Чукнете две яйца. Нарежете пресния лук и стиснете скилидките чесън. Добавете горчица, соев сос, галета и подправките. Разбъркайте добре.
Оставете сместа да поеме ароматите около половин час.
Загрейте тиган с малко зехтин. С помощта на супена лъжица загребете от сместа и поставете в тигана. Изпечете кюфтенцата до порозовяване около 3-4 минути от страна.
По същия начин изпечете и останалите кюфтенца.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар