Търсене в този блог

сряда, 11 октомври 2023 г.

Бадемово, кето хлебче

   Идеята за това вкусно хлебче се роди след като опитах в японския ресторант Jazu кето бургера им. Хлебчето беше с бадемово брашно и страшно ми хареса. Реших да опитам да го приготвя у дома.

   Изключително доволна съм от резултата. Хрупкава коричка, мека вътрешност и страхотен аромат.Приготвя се буквално за минути и горещо ви препоръчвам да го опитате.

  Хлебчето не съдържа глутен и мая. Кето е заради съдържанието на масло и Пармезан, който придава приятната хрупкавост на коричката.

   Аз го поднесох с котидж чийз, авокадо и чери домат, както и с котидж чийз и пушена сьомга с див лук.


Продукти за 2 бр. малки хлебчета:

2 с.л. стопено и охладено масло

6 с.л. бадемово брашно

черен пипер

сол

1/2 ч.л. бакпулвер

4 с.л. настърган Пармезан

1 яйце


Загрейте фурната на 200 градуса.

Стопете маслото и го охладете. Настържете Пармезана.

В купа смесете бадемовото брашно, солта, пипера, бакпулвера и настъргания Пармезан. Добавете охладеното масло и едно яйце. Разбъркайте добре. Сместа е мокра, това да не ви притеснява.


Намажате дъното и стените на две кръгли, керамични форми и разпределете равномерно.

Печете хлебчетата на 200 градуса за 15 минути до готовност. Оставете леко да изстинат, прекарайте остър нож по ръба и ги извадете да изстинат напълно.


Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Здравейте, много ми харесаха хлебчетата, но бихте ли казали колко големи трябва да са формичките. Хубав ден.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, моите формички, които ползвах са с големина една педя, малко по-големи от керамични формички за мъфини.

      Изтриване
  2. Аз го правя в микровълновата за 1мин

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Ани,
    може ли пермезана да се замени с нещо друго ? Сирене или друг продукт ? Не обича никой пермезан в нашия дом.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитайте с друг вид твърдо сирене като Чедър например.

      Изтриване