Идеята за това вкусно хлебче се роди след като опитах в японския ресторант Jazu кето бургера им. Хлебчето беше с бадемово брашно и страшно ми хареса. Реших да опитам да го приготвя у дома.
Изключително доволна съм от резултата. Хрупкава коричка, мека вътрешност и страхотен аромат.Приготвя се буквално за минути и горещо ви препоръчвам да го опитате.
Хлебчето не съдържа глутен и мая. Кето е заради съдържанието на масло и Пармезан, който придава приятната хрупкавост на коричката.
Аз го поднесох с котидж чийз, авокадо и чери домат, както и с котидж чийз и пушена сьомга с див лук.
Продукти за 2 бр. малки хлебчета:
2 с.л. стопено и охладено масло
6 с.л. бадемово брашно
черен пипер
сол
1/2 ч.л. бакпулвер
4 с.л. настърган Пармезан
1 яйце
Загрейте фурната на 200 градуса.
Стопете маслото и го охладете. Настържете Пармезана.
В купа смесете бадемовото брашно, солта, пипера, бакпулвера и настъргания Пармезан. Добавете охладеното масло и едно яйце. Разбъркайте добре. Сместа е мокра, това да не ви притеснява.
Намажате дъното и стените на две кръгли, керамични форми и разпределете равномерно.
Печете хлебчетата на 200 градуса за 15 минути до готовност. Оставете леко да изстинат, прекарайте остър нож по ръба и ги извадете да изстинат напълно.
Да ви е сладко!
Здравейте, много ми харесаха хлебчетата, но бихте ли казали колко големи трябва да са формичките. Хубав ден.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, моите формички, които ползвах са с големина една педя, малко по-големи от керамични формички за мъфини.
ИзтриванеТова са 20см?
ОтговорИзтриванеАз го правя в микровълновата за 1мин
ОтговорИзтриванеЗдравей Ани,
ОтговорИзтриванеможе ли пермезана да се замени с нещо друго ? Сирене или друг продукт ? Не обича никой пермезан в нашия дом.
Поздрави !
Опитайте с друг вид твърдо сирене като Чедър например.
Изтриване