Една бърза и здравословна идея за лека вечеря или училищен обяд за децата - зеленчукова фритата с гъби, чушки и спанак. Приготвя се изключително бързо и не съдържа прясно мляко, а протеинов Скир. Ухае чудесно, особено с нежно топящи се парченца масло по повърхността.
Продукти:
2 стръка праз лук
3 бр. червени чушки
8 бр. гъби
30 мл. зехтин
шепа пресен спанак
5 яйца
4 с.л. Скир
100 г краве сирене
черен пипер
сол
прясна мащерка
30 г масло
Загрейте фурната на 200 градуса.
Нарежете на ситно праз лука, чушките на лентички, а гъбите на парченца и ги задушете в малко зехтин и вода до омекване. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.
В купа разбийте 5 яйца, заедно с 4 с.л. Скир и натрошете краве сиренето в него.
Сложете зеленчуците на дъното на форма за печене, разпределете спаначените, сурови листа и залейте с млечната смес. Леко разбъркайте с вилица, за да се разместят пластовете и да стои по-красиво като се изпече. Отгоре поставете няколко парченца масло.
Печете фритата до готовност за около 20-25 минути на силно загрята фурна.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар