Търсене в този блог

петък, 29 септември 2023 г.

Бърза зеленчукова фритата с гъби, чушки и спанак

  Една бърза и здравословна идея за лека вечеря или училищен обяд за децата - зеленчукова фритата с гъби, чушки и спанак. Приготвя се изключително бързо и не съдържа прясно мляко, а протеинов Скир. Ухае чудесно, особено с нежно топящи се парченца масло по повърхността.


Продукти:

2 стръка праз лук

3 бр. червени чушки

8 бр. гъби

30 мл. зехтин

шепа пресен спанак

5 яйца

4 с.л. Скир

100 г краве сирене

черен пипер

сол

прясна мащерка

30 г масло

Загрейте фурната на 200 градуса.

Нарежете на ситно праз лука, чушките на лентички, а гъбите на парченца и ги задушете в малко зехтин и вода до омекване. Подправете с черен пипер, сол и мащерка.


В купа разбийте 5 яйца, заедно с 4 с.л. Скир и натрошете краве сиренето в него. 

Сложете зеленчуците на дъното на форма за печене, разпределете спаначените, сурови листа и залейте с млечната смес. Леко разбъркайте с вилица, за да се разместят пластовете и да стои по-красиво като се изпече. Отгоре поставете няколко парченца масло. 


Печете фритата до готовност за около 20-25 минути на силно загрята фурна.


Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар