Търсене в този блог

събота, 23 септември 2023 г.

Кюфтенца от риба тон, върху канапе от гъби шийтаке и спанак

   Едни от най-вкусните кюфтенца, които ще опитате. :) Изключително ароматни и балансирани като вкус. Бихте могли да ги изпечете на тиган или във фурната. Остават много сочни. Поднесох върху капане от гъби шийтаке и спанак, овкусени с индийско орехче и чесън. Бихте могли да замените шийтаке с печурки или друг вид гъби, които обичате.


Продукти за кюфтенцата:

2 консерви риба Тон (x 160г) Rio Mare 

шепа нарязан, пресен спанак

1 морков

1/2 червена чушка

връзка пресен лук

2 скилидки чесън

връзка копър

връзка магданоз

1 яйце

1 ч.л. ретро горчица

черен пипер

1/2 ч.л. сол

кората от 1 лимон

1 филия хляб, без кори


2 с.л. пречистено масло Гхи 


продукти за канапето:

500 г пресни гъби шийтаке

300 г пресен спанак

2 скилидки чесън

шепа прясна мащерка

1/2 ч.л. сол

черен пипер

1/4 ч.л. индийско орехче

2 с.л. пречистено масло Гхи

Сложете в купа рибата Тон. Добавете натрошена филия хляб, нарязан пресен спанак, нарязани копър и магданоз, 1 яйце, 1 настърган морков и 1/2 настъргана чущка, добавете кора от един лимон, 1 ч.л. ретро горчица, черен пипер и сол. Разбъркайте добре.

Стопете 2 с.л. масло Гхи в тиган. Оформете кюфтенцата с ръце и ги изпечете го готовност от двете страни. 

Поставете ги върху кухненска хартия. Ако желаете можете да ги изпечете и на фурна.


Измийте гъбите шийтаке. Задушете ги в масло Гхи и добавете измит пресен спанак. 

Подправете с две стиснати скилидки чесън, шепа мащеркам индийско орехче, черен пипер и сол. 

Поднесете кюфтенцата от риба тон, върху канапе от шийтаке и спанак.

Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар