Едни от най-вкусните кюфтенца, които ще опитате. :) Изключително ароматни и балансирани като вкус. Бихте могли да ги изпечете на тиган или във фурната. Остават много сочни. Поднесох върху капане от гъби шийтаке и спанак, овкусени с индийско орехче и чесън. Бихте могли да замените шийтаке с печурки или друг вид гъби, които обичате.
2 консерви риба Тон (x 160г) Rio Mare
шепа нарязан, пресен спанак
1 морков
1/2 червена чушка
връзка пресен лук
2 скилидки чесън
връзка копър
връзка магданоз
1 яйце
1 ч.л. ретро горчица
черен пипер
1/2 ч.л. сол
кората от 1 лимон
1 филия хляб, без кори
2 с.л. пречистено масло Гхи
продукти за канапето:
500 г пресни гъби шийтаке
300 г пресен спанак
2 скилидки чесън
шепа прясна мащерка
1/2 ч.л. сол
черен пипер
1/4 ч.л. индийско орехче
2 с.л. пречистено масло Гхи
Сложете в купа рибата Тон. Добавете натрошена филия хляб, нарязан пресен спанак, нарязани копър и магданоз, 1 яйце, 1 настърган морков и 1/2 настъргана чущка, добавете кора от един лимон, 1 ч.л. ретро горчица, черен пипер и сол. Разбъркайте добре.
Стопете 2 с.л. масло Гхи в тиган. Оформете кюфтенцата с ръце и ги изпечете го готовност от двете страни.
Поставете ги върху кухненска хартия. Ако желаете можете да ги изпечете и на фурна.
Измийте гъбите шийтаке. Задушете ги в масло Гхи и добавете измит пресен спанак.
Подправете с две стиснати скилидки чесън, шепа мащеркам индийско орехче, черен пипер и сол.
Поднесете кюфтенцата от риба тон, върху канапе от шийтаке и спанак.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар