Напоследък съм на вълна розова вода. :) Харесва ми да експериментирам с различни рецепти с нея. И така освен баклава чиа пудинга приготвих и тези хрупкави и много ароматни бадемови сладки с аромат на рози. Изчезнаха за секунди :)
Продукти:
3/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. бадемово брашно
85 г меко масло
3/4 ч.ч. пудра захар
щипка сол
1/2 ч.л. ванилен екстракт
1 с.л. розова вода
1 голямо яйце на стайна температура
пудра захар за поръсване
В друга купа разбийте с миксер мекото масло и добавете 3/4 ч.ч. пудра захар, щипка сол, ванилия и розова вода.
Добавете яйцето и разбийте на ниска степен, докато се смесят.
Добавете на части брашната и пасирайте на ниска степен.
Увийте тестото в прозрачно фолио и охладете за 30 минути в хладилник.
Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте тава с хартия за печене.
Набрашнете ръцете си и откъснете малко от тестото. Оформете го на топче и го поставете в тавата. По същия начин оформете и останалите топчета, като ги слагате на разстояние едно от друго. Не забравяйте след всяко топче да набрашнявате ръцете си. Печете сладките за 13-14 минути, докато добият розовеещ цвят по краищата. Извадете ги, поръсете с пудра захар през цедка и ги прехвърлете върху решетка да изстинат.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар