Търсене в този блог

събота, 10 февруари 2024 г.

Бадемови сладки с розова вода

   Напоследък съм на вълна розова вода. :) Харесва ми да експериментирам с различни рецепти с нея. И така освен баклава чиа пудинга приготвих и тези хрупкави и много ароматни бадемови сладки с аромат на рози. Изчезнаха за секунди :)


Продукти:

3/4 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. бадемово брашно

85 г меко масло

3/4 ч.ч. пудра захар

щипка сол

1/2 ч.л. ванилен екстракт

1 с.л. розова вода

1 голямо яйце на стайна температура

пудра захар за поръсване


Пресейте двата вида брашно в купа и я оставете настрана.

В друга купа разбийте с миксер мекото масло и добавете 3/4 ч.ч. пудра захар, щипка сол, ванилия и розова вода.

Добавете яйцето и разбийте на ниска степен, докато се смесят.

Добавете на части брашната и пасирайте на ниска степен.


Увийте тестото в прозрачно фолио и охладете за 30 минути в хладилник.

Загрейте фурната на 200 градуса и покрийте тава с хартия за печене.

Набрашнете ръцете си и откъснете малко от тестото. Оформете го на топче и го поставете в тавата. По същия начин оформете и останалите топчета, като ги слагате на разстояние едно от друго. Не забравяйте след всяко топче да набрашнявате ръцете си. Печете сладките за 13-14 минути, докато добият розовеещ цвят по краищата. Извадете ги, поръсете с пудра захар през цедка и ги прехвърлете върху решетка да изстинат.

Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар