Търсене в този блог

четвъртък, 8 февруари 2024 г.

Баклава чиа пудинг с розова вода

   Здравословен и лек десерт, който приготвих с чиа пудинг с розова вода. Отгоре завърших с няколко лъжици Скир (може и с кокосово кисело мляко) и ядки шамфъстък и орехи, в стил баклава за разкош. 


Продукти:

1/2 ч.ч. чиа семена

1 и 1/2 ч.ч. бадемово мляко (кокосово, или соево също може)

1 с.л. розова вода

ванилена есенция

1 с.л. сок от нар (по желание)


1 ч.ч. Скир или кокосово кисело мляко


1/4 ч.ч. суров шамфъстък

1/4 ч.ч. сурови орехи

1 с.л. течен мед

канела


Накиснете чиа семената в смес от бадемовото мляко, розова вода, ванилия и сок от нар, по желание. Оставете ги за два часа да набъбнат и разбъркайте сместа.

Смелете в блендер ядките и ги разбъркайте със супена лъжица мед.

В купичка сложете от сместа с чиа семена, отгоре скир или кокосово мляко и отгоре разпределете сместа с ядките и меда. Поръсете с малко канела.

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар