четвъртък, 1 юли 2010 г.

Яйчени ладийки с пълнеж от пушена сьомга

Продукти:

6 яйца
100 гр. пушена сьомга
4 зелени опашки пресен лук
3 с.л. каперси
сок от 1/2 лимон
1/2 ч.л. лимонова кора
1/4 ч.ч. майонеза
1/2 ч.л. Дижонска горчица
1 с.л. кисело мляко
1 ч.л. червен пипер
черен пипер

   Сварете яйцата до твърдост за около 15 минути. Обелете ги и ги разполовете. С помощта на лъжичка извадете жълтъците и ги размачкайте в купа. Прибавете нарязаната на малки парченца пушена сьомга, нарязания лук, лимоновата кора и каперсите. Добавете майонезата, горчицата и киселото мляко, овкусете с подправките и разбъркайте добре.
   Напълнете яйчените ладийки с тази смес.
   Охладете в хладилник.
   Да ви е сладко!

Адаптирано от "Вкусни рецепти"

6 коментара:

  1. Правя подобни, но вместо сьомга слагам дроб от треска. Ще опитам и твоето предложение, Ани :)

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам ги :)
    И ако има кой да ми ги напълни...
    Ама вече знам:)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ани,
    обичам такива лесни и бързи предястия. Изглежда прекрасно!
    Хубав и приятен ден :)

    ОтговорИзтриване
  4. Еос, много интересно звучи и твоят вариант с дроб от треска. А от къде го купуваш?

    Дани, кажи къде да ти пратя яйчицата :)

    Дани, радвам се, че ти допадат. Благодаря за хубавите думи!

    Хубав ден момичета!:)

    ОтговорИзтриване
  5. От големите хипермаркети, при рибните консерви.

    ОтговорИзтриване
  6. Ани, у дома някои от нас много харесват яйца, а всички харесваме сьомга, така че ще си запиша рецептата. Доста интересно звучи. Поздрави!

    ОтговорИзтриване