Продукти:
6 яйца
100 гр. пушена сьомга
4 зелени опашки пресен лук
3 с.л. каперси
сок от 1/2 лимон
1/2 ч.л. лимонова кора
1/4 ч.ч. майонеза
1/2 ч.л. Дижонска горчица
1 с.л. кисело мляко
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
Сварете яйцата до твърдост за около 15 минути. Обелете ги и ги разполовете. С помощта на лъжичка извадете жълтъците и ги размачкайте в купа. Прибавете нарязаната на малки парченца пушена сьомга, нарязания лук, лимоновата кора и каперсите. Добавете майонезата, горчицата и киселото мляко, овкусете с подправките и разбъркайте добре.
Напълнете яйчените ладийки с тази смес.
Охладете в хладилник.
Да ви е сладко!
Адаптирано от "Вкусни рецепти"
Правя подобни, но вместо сьомга слагам дроб от треска. Ще опитам и твоето предложение, Ани :)
ОтговорИзтриванеОбичам ги :)
ОтговорИзтриванеИ ако има кой да ми ги напълни...
Ама вече знам:)
Поздрави и хубава вечер!
Ани,
ОтговорИзтриванеобичам такива лесни и бързи предястия. Изглежда прекрасно!
Хубав и приятен ден :)
Еос, много интересно звучи и твоят вариант с дроб от треска. А от къде го купуваш?
ОтговорИзтриванеДани, кажи къде да ти пратя яйчицата :)
Дани, радвам се, че ти допадат. Благодаря за хубавите думи!
Хубав ден момичета!:)
От големите хипермаркети, при рибните консерви.
ОтговорИзтриванеАни, у дома някои от нас много харесват яйца, а всички харесваме сьомга, така че ще си запиша рецептата. Доста интересно звучи. Поздрави!
ОтговорИзтриване