понеделник, 28 юни 2010 г.

Салата със смокини, Горгонзола и кедрови ядки

   Едва когато се гмурнах в необятното море на салатите разбрах какво разнообразие и комбинаций от най-различни вкусове съм изпускала досега, обръщайки внимание на по-традиционните салати у дома. Вариантите на комбинаций са най-различни, като тенденцията напоследък е да се смесва сладко със солено. Аз залагам на плодовете в салатите. Придават приятна свежест и сладост.
   След салатата с карамелизирани круши, и изкушението с кайсий и ябълки, днешното ми предложение е салата със сладки смокини и сирене Горгонзола. Нежният й вкус се допълва от ароматни чери домати и кедрови ядки, окъпани в дресинг от балсамико и зехтин.  Да ви е сладко!


Продукти за 2 порции:

1 зелена салата
3 големи зрели смокини
10 бр. чери домати
100 гр. сирене Горгонзола
40 гр. кедрови ядки

за дресинга:

зехтин и балсамов оцет
сол на вкус


   Измийте и накъсайте зелената салата в две чинии. Нарежете смокините на парченца и ги аранжирайте върху салатата. Разполовете чери доматите и ги прибавете. Нарежете на кубчета сиренето и овкусете салатата с него. Накрая поръсете с кедровите ядки и залейте с дресинга от зехтин и балсамов оцет. Осолете на вкус.

Забележка: По ваше желание можете да добавите и прошуто в тази салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар