Много обичам ягоди. Не толкова колкото череши, но дойде ли сезонът им непременно у дома има ягоди. А от както направих ягодовия чийзкейк се влюбих и в ягодовите десерти.
Днешното ми предложение е свеж и безумно вкусен лимонов крем в компанията на ароматни ягоди, върху подложка от хрупкави бисквитки. Рецептата е адаптирана от "Кухнята на Звездев", тъй като замених някои продукти. Количеството е за 6 бр. десерта.
Продукти за бисквитената подложка:
13 чаени бисквити с масло
50 гр. печени лешници
4 с.л. течен мед
Продукти за крема:
1 кутия цедено кисело мляко от 500 гр.
200 мл. течна сладкарска сметана
500 гр. пресни ягоди
кората от 1 лимон
сокът от половин лимон
1 ч.ч. кафява захар (Brown Cane Sugar)
1 ванилия
за украсата:
3 чаени маслени бисквити
листенца пресен босилек
Сложете бисквитите и лешниците в блендера и ги смелете. Добавете лъжиците мед и пасирайте, до образуването на бисквитени трохи. Разпределете подложката в купичките по-равно и заравнете.
Пасирайте трите бисквити в блендера. Ще ги използвате за декорацията.
Разбийте сметаната на сняг. В друг дълбок съд разбийте с миксера цеденото кисело мляко, заедно с кафявата захар, сокът и лимоновата кора и ванилията.Смесете крема със сметаната и бъркайте до хомогенност.
Разпределете крема върху бисквитената подложка в купичките. Поръсете с бисквитените трохи и украсете с листенце пресен босилек.
Пасирайте трите бисквити в блендера. Ще ги използвате за декорацията.
Разбийте сметаната на сняг. В друг дълбок съд разбийте с миксера цеденото кисело мляко, заедно с кафявата захар, сокът и лимоновата кора и ванилията.Смесете крема със сметаната и бъркайте до хомогенност.
Разпределете крема върху бисквитената подложка в купичките. Поръсете с бисквитените трохи и украсете с листенце пресен босилек.
Да ви е сладко!
Ани,
ОтговорИзтриванемного свежо предложение :)
И аз предпочитам череши,
но правих чийзкейка на Йоли и много
ми хареса!
Поздрави и спокоен уикенд!
Дани, днес отново опитахме десерта, след като се охлади добре за една нощ в хладилника. Лимоновият крем е стегнал и е идеален за торта. На практика в този си вид десертът може да се направи като една голяма торта. Всички бяха възхитени от свежестта и вкуса на това сладко изкушение. Надявам се да ти хареса и на теб!
ОтговорИзтриванеПоздрави.
Правя десерта за втори път в рамките на месец .Повече от чудесен е.
ОтговорИзтриване