Търсене в този блог

петък, 2 юли 2010 г.

Прасковен щросел (крамбъл)



Вдъхновена от идеята за Крамбъл с праскови на Краси от блог "Магия и любов", реших да направя и аз моя вариант. Много обичам праскови. Правила съм  Ябълков щросел с коняк, стафиди и кардамон. Използвах неговата рецепта като само замених ябълките с праскови. Не прибавих и бахара и кардамона. Получи се много ароматен и вкусен десерт.


Да ви е сладко!

5 коментара:

  1. Ани, честит рожден ден, макар и с малко закъснение! Видях, че една красива и вкусна торта се е запътила към теб тези дни :). Пожелавам ти много обич и приятни кулинарни мигове с блога!

    И аз си падам по крамбъли. Много свежо и лятно. Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  2. Никога не съм приготвяма крамбъл, а пък звучи толкова лесно и вкусно. Благодаря ти, че ме подсети :-)

    И с доста закъснение, но от сърце - Честит Рожден Ден! Здраве, щастие, любов, усмивки и много сбъднати мечти желая на теб и цялото ти семейство :-)
    Прекрасна торта ти е направила Йоли :-)

    ОтговорИзтриване
  3. littlethingslife, благодаря ти! Да, тортата на Йоли и изненадата на съпруга ми бяха кулминацията на празника:)Получи се страхотно, а тортата беше фантазия, лекичка и вкусна като парфе :)
    Иринка, няма да съжаляваш с крамбъла. На мен ми е сред любимите бързи и ефектни десерти. Прекрасен е и с ябълки и с праскови.
    Благодаря ти за чудесните пожелания. Да ти се връща всичко в двойни дози :))
    Между другото вчера мисля,че те видях на улицата, валеше дъжд и ти мина, с майка ти предполагам, под чадъра. Дано не съм се препознала, но мисля, че беше ти:)Бързо се разминахме и затова не ти се обадих.
    Хубава вечер:)

    ОтговорИзтриване
  4. Аа, едва ли :)) Майка ми живее във Велико Търново :) Но пък ще се радвам някой път да се запознаем и на живо :)

    ОтговорИзтриване