Търсене в този блог

събота, 8 януари 2011 г.

Няколко идеи за пълнени гъби


    Обменяйки кулинарни идеи с майката на съпруга ми, ми се приядоха пълнени, печени гъбки. Ще ви споделя няколко варианта на плънка, но без да конкретизирам грамажи и точни мерки, тъй като наистина всичко правих на око.
    Напълних гъбите с четири различни пълнежа и ги опекох в тава с малко вода на дъното в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути:
  • моят фаворит определено беше плънка от пънчетата на гъбите, магданоз и чесън. Получиха се много ароматни, пикантни гъбки. Овкусих ги с прясно смлян черен пипер, сол и разтопено парченце масло;

  • на второ място в нашата класация с мъжа ми попадна плънката от задушен с лук и морковчета пресен спанак. Като подправки използвах био зеленчуков бульон и червен пипер. Ароматни и сочни гъби;
  • не на последно място поставям гъбите с плънка от синьо сирене, чери домати и прясна мащерка, подправени с черен пипер и масло;
  • сред най-традиционните плънки попадат гъбите с пълнеж от шунка, кашкавал и чесън. Поръсих с прясна мащерка, сол и черен пипер. Накрая разтопих и парче масло на повърхността.

    Вие, разбира се, можете да импровизирате с всичко, което ви хрумне, от кисели краставички и царевица до четири вида сирена например или каквото имате налично в хладилника.
Каквото и да изберете сигурно е, че ще имате чудесно мезе за чашата си с бяло вино:)

Да ви е сладко!

10 коментара:

  1. Много обичам пълнени гъби!
    Наистина вариантите са пълнеж са много, имам си и любими.
    Твоите варианти изглеждат прекрасно, Ани! Сигурна съм, че са със страхотен вкус и аромат.
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Ани, чудесна публикация! Голям почитател съм на гъбите и с какво ли не ги пълня. От много години гледам една рецепта за пълнени с магданоз и чесън и сега виждам, че ви е фаворит. Трябва да я направя и аз напролет. Харесах си и идеята със задушения лук, моркови и спанак. Ще се изпробва непременно. Благодаря за хубавите идеи и сега се сещам, че май не съм те поздравявала за Новата година! Пожелавам ти здраве, щастие и достатъчно време за да правиш това, което обичаш! Поздрави и приятна неделя! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Monogo apetitni gabki! Blagodaria za ideiata, dnes gi pravih, mnogo vkusni stanaha, az leko popromenih plankata (pan4eta, magdanoz ,4esan,pu6eni gardi i presen luk...), no ideiata si ostava tvoia! Mnogo me radva tvoia blog!

    ОтговорИзтриване
  4. Lety, благодаря ти, много се радвам, че ти допадат гъбките, поздрави

    Мира, благодаря ти, за мен значи много твоята оценка:)Честита да е 2011 година и за теб, да ти донесе на теб и твоето семейство много здраве, щастие и благоденствие!
    Наистина са много вкусни и пикантни гъбите с плънка от пънчета, магданоз и чесън, а тези със спаначената са много оригинални и ароматни. Хубава седмица

    Iva, много ме зарадва, че си изпробвала гъбките! А с добавените от теб съставки сигурно сте си облизали пръстите:))Да ви е сладко..и една много здрава и успешна година ти желая!сърдечни поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. mnogo obi4am gabi! izglazhda strahotna rezepta

    http://design-elements-blog.com/

    ОтговорИзтриване
  6. Много обичам пълнени гъби! Ани, страхотни идеи, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  7. Аз също .Благодаря и за другите всусотии, които предлагате

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ви е сладко, много се радвам, че намирате вкусни рецепти в блога.

      Изтриване
  8. Благодаря за хубавите идеи за пълнени гъби. Аз ги харесвам и с плънка от счукани орехи, кашкавал, мащерка и черен пипер за аромат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че идеите ви допадат. Ще опитам и вашето предложение :)

      Изтриване