сряда, 5 януари 2011 г.

Пиле със синьо сирене, сметана и ябълки




     Изпратихме старата година със заря, пълни чаши и фанфари и поканихме новата 2011 година в живота си..дойде време за равносметки и нови мечти... Лично аз направих такава за себе си. Написах и изгорих в камината всичко лошо, с което искам да се разделя и сложих на хартия всичко онова, което искам да превърна в реалност през идната година. Усетих една лекота и безметежност на прага на двете години, някак всичко ми се видя много просто и ясно. Сякаш започваш живота си на чисто! Дано и за вас стартът да е бил успешен.
      Най-искрено пожелавам на всичките ми читатели най-вече и на първо място много здраве (всеки родител на малко дете в даден момент осъзнава важността на здравето), за да покорявате своите върхове, вдъхновение и плам към всичко, което правите, както и лично удовлетворение от постигнатото в живота, и това, което съдбата и Бог ви е дал! Бъдете позитивни, дарявайте с усмивки околните и благодарете за всичко, което имате! Наздраве!
     
       А сега да мина към днешната рецепта. Тя е вдъхновена от най-фантастичното пиле, което съм яла наскоро, а именно в ресторанта на хотела, в който бяхме на Нова Година в Банско. Още усещам вкусът му. Надявам се и на вас да ви хареса.


Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди, разполовени
2 бр. ябълки сорт Грей Смит
зехтин
50 гр. масло
3 с.л. кафява захар
50 гр. синьо сирене
2 бр. заквасена сметана
1/2 к.ч. Порто вино
няколко капки лимонов сок и няколко капки ябълков сок
2 с.л. царевично нишесте
черен пипер



   Обелете и нарежете ябълките на тънки филийки. Разтопете маслото и 3 с.л. от кафявата захар в тиган и сотирайте ябълковите резени за няколко минути, докато порозовеят и омекнат.   Овкусете пилето със сол и черен пипер. Отстранете ябълките от тигана и налейте няколко капки зехтин. Запечатайте пилешките филета от двете страни за кратко и ги извадете.
   За да приготвите соса разтопете синьото сирене в тигана. Налейте виното и разбъркайте. Добавете двете кофички заквасена сметана и бъркайте непрекъснато до гладкост. Сгъстете с царевичното нишесте и овкусете с лимонов, ябълков сок и черен пипер.
  Сложете на дъното на малка йена пилешките филета. Подредете върху тях сотираните ябълкови резени.


Накрая залейте със соса и печете на 200 градуса около 30 минути под фолио. Поднесете с лека салатка и резени ябълка.

Да ви е сладко!

9 коментара:

  1. Вкусно е.Приятно.Особено в приятна атмосфера

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни снимки е вкусно ястие.Да,сладко ни е!Бъди здрава мличка!

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми харесва предложението ти, Ани, със сигурност ще го направя скоро :)
    Честита, здрава и успешна да е Новата година за теб и семейството ти, Ани!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна рецепта, Ани! И прекрасни зимни снимки!Всичко най-хубаво за Новата година!

    ОтговорИзтриване
  5. Мили дами, Лилия, Йоли, pep-4o, Eoc, благодаря ви от сърце за милите думи. Красива и снежна седмица :)

    ОтговорИзтриване
  6. Здрава и много щастлива да е 2011, Ани!

    Преизпълнена с усмивки, сбъднати желания и реализирани намерения, любов и благополучие!

    И все така вкусна, сита и мирна!

    Поздрави сърдечни, :-))) и с интерес ще следя страницата ти!

    пп. Обожавам пилешко.. и ще се възползвам от рецептата ти, Ани, благодаря за споделянето й :-)

    ОтговорИзтриване
  7. mnogoo vkusno izglezhda! 6te opitam rezeptata drugija weekend :-)

    http://design-elements-blog.com/

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна рецепта, благодаря ти, в момента я приготвям. Виждам обаче, че ми се губи къде отива третата лъжица от кафявата захар?

    ОтговорИзтриване
  9. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване