Търсене в този блог

четвъртък, 20 януари 2011 г.

Пилешко роле с плънка от чери домати, босилек и маслини в сос от синьо сирене


   Колко често ви се е случвало да трябва да сготвите нещо и да не ви хрумва какво? Обикновено се стараете да се спрете на нещо, което ще се яде поне два пъти, защото нямате време да готвите всеки ден.  Познато ли ви е? Именно по тази причина реших да ви споделя моята тактика в подобни ситуации - вкусна, икономически изгодна и практична. Необходимо ви е едно цяло охладено пиле.
   Измивате пилето и го разделяте на части - крила, бутчета и гърди. Крилата сварявате за пилешка супа за детето, бутчетата ги печете с картофи в плик във фурната, а гърдите ги правите на кавърма или ги пълните на роле с различна плънка по ваш избор. Моето предложение днес е за пълнени пилешки гърди с пълнеж от чери домати, босилек и маслини в сос от синьо сирене. 
   Ястието е много фино, вкусно и красиво поднесено. Приготвя се бързо и е много подходящо като меню за гости.      

Продукти:

2 бр. пилешки гърди
7-8 бр. чери домати
7-8 бр. маслини
3 скилидки чесън
шепа пресни листа от босилек
сол и черен пипер
зехтин

продукти за соса:

150 мл. течна готварска сметана
100 гр. синьо сирене

   Пригответе продуктите.


Започнете като приготвите плънката. Нарежете чери домати,  маслини на половинки, 3 скилидки чесън и накъсани листа босилек. Полейте със струйка зехтин и оставете пълнежа да смеси ароматите си. През това време подгответе пилето.
   Разрежете пилешкото месо надлъжно през средата, за да получите равномерно парче месо, което да напълните. Сложете в единия край от плънката и захлупете със свободния край. Поръсете със сол и черен пипер. Закрепете месните рула с помощта на клечки за зъби ето по този начин:


След това прехвърлете рулото върху кухненско алуминиево фолио, отстранете клечките и навийте. Затворете и страничните отвори добре, за може да се задуши.  По същия начин пригответе и второто руло. Сложете пакетчетата в малка тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Докато чакате да се опече пилето можете да приготвите соса от синьо сирене.


   Загрейте на котлона в малка тенджерка 150 мл. течна готварска сметана, докато клокне и добавете в нея 100 гр. синьо сирене.Бъркайте непрекъснато до пълно стопяване на сиренето.
   Сервирайте пилето, разрязано на филийки, полято със соса от синьо сирене, с гарнитура по ваш избор. Моят беше зелена салата.


   Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Ауууу, много вкусно!! Всички съставки в тая уникална рецепта са ми любими!!! Ще се пробва задължително :)! А откъде се намира по това време пресен босилек??

    ОтговорИзтриване
  2. Angellove's Cooking, благодаря ти за хубавите думи! Босилек можеш да намериш по пазарите или хубавите, добре заредени плод зеленчуци, а също така и в Пикадили.
    Ползотворна седмица:)

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна рецепта, Ани!
    Изглежда чудесно, а за вкуса не се и съмнявам!
    За мен ще е радост, ако приемеш тази награда :)
    Поздрав и усмихнати дни!

    ОтговорИзтриване