Търсене в този блог

вторник, 26 април 2011 г.

Супа с агнешко и лапад


   Ако сте приготвили агнешко месо за Великден, то със сигурност са ви останали кокалите от месото. Предлагам ви да си направим вкусна супа с агнешко месо, лапад и ориз. Рецептата е по идея на Танита http://tanitaang.blogspot.com/2009/04/blog-post.html  и горещо ви я препоръчвам, с тази разлика, че аз използвах лапад и накрая добавих лимонов сок за свежест и леко кисел вкус. Поднесете тази, много лека и приятна супа с чисто месце, в компанията на хубаво сирене и мек хляб и ще имате вашата перфектна вечеря за малки и големи!

Продукти:

агнешки кокали
2 л. вода
1 зеленчуков бульон
връзка лапад
връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 голям морков
1 кафена чаша ориз
1 ч.л. джоджен
червен пипер
черен пипер
1 жълтък
1 с.л. брашно
сол
зехтин
лимонов сок


    Сварете кокалите във водата с един зеленчуков бульон. Изчакайте да поизстинат и отделете месото от кокалите, като го накъсате на малки хапки. Отцедете бульона, върнете го при месото и охладете за една нощ в хладилник. На другия ден отстранете излишната мазнина от повърхността, с помощта на решетъчна лъжица и сложете супата на котлона да заври.
    Измийте и нарежете пресния лук и моркова. Сгънете листата лапад на две и с помощта на остър нож отстранете по цялата дължина стъблото, преди да го нарежете на ситно. Задушете лука и моркова в зехтина и след като омекнат прибавете лапада. Поръсете с червен пипер и черен пипер. Необходими са му няколко минути. Добавете зеленчуците към супата. Нарежете магданоза и сложете джоджена. Овкусете със сол и сложете ориза. Намалете котлона. След като оризът набъбне и омекне е време да застроите супата с 1 разбит жълтък и 1 с.л. брашно, разбъркани с малко от бульона. Оставете да покъкри за няколко минути на бавен огън и изключете. Поднесете супата, поръсена с малко лимонов сок.

Да ви е сладко!

  



Няма коментари:

Публикуване на коментар