четвъртък, 9 юни 2011 г.

Гостуване в списание "Домашна кухня" и едно лятно ястие


    Юни месец започна с покана за гостуване на страниците на списание "Домашна кухня". Бих искала да благодаря на екипа на списанието за указаното внимание и коректността. Аз съм от многото редовни читатели на "Домашна кухня" и винаги намирам практични и вкусни рецепти в нея.

    В разгара на лятото обичаме да хапваме леки ястия, без много месо и мазнини. Все повече ни замирисва на море и искаме да изглеждаме добре. Наблягаме на зеленчуци и ароматни плодове по това време на годината.
   Днешното ястие е семпло, зеленчуково, но леко и вкусно и особено добре се съчетава с купа студен таратор в горещите летни дни.

Тиквички с гъби и ориз


Продукти:

1 кг. тиквички
300 гр. гъби
1 кафена чаша ориз
пресен лук
пресен чесън
връзка копър
връзка магданоз
5 с.л. течна готварска сметана
50 гр. масло, нарязано на кубчета
100 гр. кашкавал
сол и черен пипер

   Почистете и нарежете тиквичките на кръгчета. Поръсете ги със сол и ги объркайте. Подредете половината на дъното на тава. Измийте гъбите и ги поръсете със сол и черен пипер. Подредете ги върху тиквичките. Отгоре сложете втори ред тиквички. Нарежете пресния лук и го смесете с почистения ориз.  Разпределете го върху тиквичките и поръсете отгоре обилно с нарязан пресен чесън, копър и магданоз. Залейте ястието с 3 ч.ч. вода. Полейте със сметаната и нарежете кубчетата масло на повърхността. Запечете в загрята на 180 градуса фурна, докато остане само на мазнина. Накрая поръсете с настърган кашкавал и запечете отново за още 5-6 минути.

    Да ви е сладко!

Източник: http://receptite.co.cc/

10 коментара:

  1. Ани,честита публикация!
    Много обичам подобни ястия,аз им казвам ризото!Твоето изглежда много вкусно!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво сладурче.Послуша ме Ники за теб,казах му,че няма да съжалява.Гордея се с теб.

    ОтговорИзтриване
  3. Ани, поздравления :)

    Още много публикации в медиите, пък може и не само на кулинарна тематика :)

    Много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  4. Еликсирче, благодаря ти мила! А ястието е леко и точно лятно!:)

    Йолитоо, опасна си ти ей:))Прегръщам те и ти благодаря за подкрепата!Съжалявам, че няма да можем да се видим в събота..Сигурна съм, че ще бъдеш страхотна, както винаги!

    Инче, благодаря:) Олеле, ако не е на кулинарна тема, честно, не знам каква друга тема бих могла да разисквам:)) Тук плувам в свои води. Нали съм си раче:)
    поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Ани, поздравления за публикацията :)
    А предложението ти е от любимите комбинации с тиквички!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. И моите поздравления, Ани!
    Чудесни са рецептите ти, много ми допадна и черешовият ти сладкиш!
    Още много изяви и твое лично удовлетворение, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. Aни, поздравления за медийната изява :) Страхотна си!
    Много вкусно предложение!
    Хубав край на седмицата от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Ани, поздравления за публикацията!! Още много изяви ти желая и все така страхотни рецепти!
    Ястието ти е супер - звучи леко и вкусно и изглежда много апетитно!!

    И "Happy Friday" ;)

    ОтговорИзтриване
  9. Dani, благодаря ти, и аз много обичам тиквички и техните вариации. Хубав петък:)

    di_ani, благодаря, много си мила.

    Еос, поздравления и за теб:)Благодаря ти! Приятен предстоящ уикенд!

    Мина, радвам се, ти е уютно при мен. Благодаря за хубавите думи:)
    Ястието е наистина много профирно и лятно.Да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  10. Ани,заповядай при мен за една наградка,която искам да споделя с теб!

    Поздрави,мила!

    ОтговорИзтриване