Търсене в този блог

неделя, 26 юни 2011 г.

Фарфале със сос от орехи и рукола и поглед към красивия Рим

   За любителите на италианската паста предлагам едно много вкусно блюдо - Фарфале със сос от орехи, рукола и чесън. Комбинацията от вкусове е много изкушаваща. Купих това красиво фарфале при посещението ми в Рим през Април и то е специално с това, че цветовете му са постигнати с естествени продукти, като патладжани, зелени подправки, домати, и пр. Продават се в най-различни цветове. Можете да приготвите фарфале по много начини. Аз избрах с орехи.


   Рим е сред най-красивите градове в Европа. Там можете да се насладите на безброй забележителности, красиви гледки, както и вкусни пици, паста и десерти. 





Фарфале със сос от орехи и рукола

Продукти:
200 гр. фарфале
50 гр. орехи
5 скилидки чесън
шепа листа рукола
2 филии хляб
2 с.л. зехтин
черен пипер, сол
6 с.л. хладка вода
200 мл. течна готварска сметана


   Сварете фарфалето във вода с малко сол и зехтин точно12 минути, след като заврат. Зехтинът се слага, за да не слепнат.  През това време пригответе соса за пастата. Сложете в блендер орехите,  чесъна, руколата и хляба. Полейте със струйка зехтин, поръсете с черен пипер и сол. Пасирайте. Добавете водата и пюрирайте отново. Накрая налейте и сметаната и пасирайте, докато получите сос. По ваша преценка разредете соса с още малко вода. Изсипете соса в дълбока купа и сложете върху него пастата. Разбъркайте внимателно, за да запазите цялостта на пастата. Поднесете със стрък рукола. 


   Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Ани, много интересни "панделки " ни предлагаш!
    И снимките са прекрасни :)
    Хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен избор, Ани!
    Фарфалето, изгледите и снимките са чудесни!
    Поздрави и усмихнато лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. Мда, определено така приготвена, пастата ще ми допадне. Обожавам сос сациви, така че усещам, че и този сос ще ми стане любим :)

    Папата дали обича паста? :)) Това се замислих сега :)))

    ОтговорИзтриване