Тази рецепта е специално за любителите на свинското. Съчетанието от крехко месо в сметаново-горчичен сос и ябълки, сотирани в масло е много пленяващо и вкусно. Печените картофи в масло са фантастично допълнение на това прекрасно блюдо. Остава само да си сипете чаша червено вино и да му се насладите.
50 гр. масло
3 ябълки
500 гр. свинско бон филе
200 мл. пилешки бульон
1 1/2 с.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. готварска сметана
2 дафинови листа
продукти за картофите:
1 кг. картофи
черен пипер
червен пипер
50 гр. масло
сол
Нарежете бон филето на медальони и го поръсете със сол и черен пипер. Нарежете ябълките на полумесеци и ги почистете от обелките и семките. Сотирайте ги в маслото за няколко минути от страна, докато се карамелизират. Извадете ги от тигана и ги оставете на страна. Налейте малко зехтин и запържете медальоните за по 3 минути от страна.
Налейте бульона, добавете горчицата и оставете да къкри за 5 минути. Върнете в тигана ябълките. Прибавете два дафинови листа и оставете да къкри за още 1 минута. Свалете от огъня, добавете сметаната, солта и черния пипер и разбъркайте.
Ястието е готово. Поднесете топло с гарнитура печени картофи на фурна.
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета. Подредете ги в тава и ги поръсете с подправките. Отгоре нарежете на кубчета маслото. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, като от време на време разбърквайте. Накрая включете горен нагревател за няколко минути, за да придобият златиста коричка.
Да ви е сладко!
Източник: брой 47, сп. Good food
Ани, страхотно е! И аз го правих вече, ще се повтаря пак :)
ОтговорИзтриванеУ нас нещо гарнитурата липсваше :))
Поздрави и хубави почивни дни на теб!
Ааааа,ама вие с Пепи сте се наговорили нещо :))!
ОтговорИзтриванеТъкмо щях да питам Пепи за рецептата и ето я при Ани!
Превъзходно ястие,Ани,великолепно поднесено и подредено!Ретро горчицата и аз я харесвам!
Ще опитам непременно!
Хубави почивни дни!
АЗ МИНАВАМ САМО ДА ПОЦЪКАМ МАЛКО С ЕЗИК!
ОтговорИзтриванеКрасиво е, изглежда вкусно и ароматно. И задължително ще опитам, Ани:-)
Красиво, ароматно и вкусно!
ОтговорИзтриванеТъкмо рецепта за моите момчета!
Поздрави, Ани и хубави почивни дни!
Love the sauce,and pork is myavourite;)
ОтговорИзтриванеpep-4o, нямаше начин да не ме грабне тази рецепта:) Много е вкусно! А за гарнитурата - горещо ти препоръчвам тези печени на кръгчета картофки с подправки. По желание можеш да си добавиш и розмарин. Просто са страхотни с много масълце и златиста коричка.
ОтговорИзтриванеЕликсир, едрозърнестата горчица е супер откритие. Няма нищо общо с другата пикантната. Тази е много лека. Аз приготвям и риби с нея и маринати. Благодаря ти,и хубав уикенд :)
ОтговорИзтриванеМъх, както винаги си много сладка! Много ти благодаря за цъкането :))
ОтговорИзтриванеrusanka, твоите момчета ще я оценят по шестобалната, сигурна съм ;) Да ви е сладко и приятни почивни дни на семейството
Dzoli, thank you! The souce is delicious, combined with the pork. Try out :)Regards
Изглежда страхотно, не се съмнявам, че е и вкусно!
ОтговорИзтриванеtraiana, няма съмнение:) Благодаря ти!Хубава вечер
ОтговорИзтриванеМного е добро това! Много!Браво сладурке такава!
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че ще ти хареса Йоли :) целувки
ОтговорИзтриванеДали ще се получи добре ако пилешкия бульон се замени с чаша бяло вино?
ОтговорИзтриванеДа мисля, че ще се получи страхотно. Бяло вино, горчица и сметана.Разкош. Само добавете малко сол на вкус.
Изтриване