Целогодишно на пазара може да се открие червено цвекло. Не го пренебрегвайте. Червеното цвекло е изключително полезен зеленчук, богат на минерални соли - калий, калций, фосфор, желязо, сяра и йод. То съдържа още каротин, витамините В1, В2, В12 и С. Диетично е и много вкусно, приготвено с пикантни подправки.
Салатката, която ви предлагам е много свежа, вкусна и полезна. Хапвайте я с удоволствие в студените зимни вечери.
Продукти:
1 голям корен от червено цвекло
1 скилидка чесън
3 с.л. цедено кисело мляко
шепа натрошени орехи
сокът от 1 лимон
сол
Използвайте ластични ръкавици, за не боядисате ръцете си.
Обелете и нарежете на филийки корена от цвекло. Сварете го до омекване. Настържете го с помощта на ренде или кухненски робот.
Добавете цеденото кисело мляко и изстискайте чесъна. Прибавете натрошените орехи, лимоновия сок и сол на вкус. Разбъркайте салатата и оформете с помощта на купичка или друга форма. Поднесете, поръсена с орехи и топка цедено кисело мляко.
Да ви е сладко!
Fantatsic looking and beetroot my fathers joy:)
ОтговорИзтриванеАни, големи любители сме на цвекло !
ОтговорИзтриванеПонякога добавям майонеза, кисела ябълка, морков!
Чудесно е твоето предложение с цедено мляко!
Поздрави и слънчев уикенд!
Салатката е бижу,и като бижу позира,много красиво си я поднесла,Ани!
ОтговорИзтриванеПожелавам приятен ден!
Роси
Изглежда невероятно красива Ани!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти чудесен уикенд!
Dzoli, thank you. Beetroot is very delicious really.
ОтговорИзтриванеDani, благодаря ти. Наистина има много варианти на салатки с цвекло и всичките са толкова вкусни. Слънчев уикенд
Еликсирче, много си мила, благодаря ти:)
Кате, благодаря, Аида ми помагаше и беше много щастлива, че я направихме с формичка :)
Ооо, страхотна салатка за предстоящия празник!
ОтговорИзтриванеНе обичам цвекло, но твоята салата изглежда много изкушаващо:)
ОтговорИзтриванеМарги, салатката се приготвя много бързо. Надявам се да се хареса на гостите :)
ОтговорИзтриванеtraiana, опитай, няма да съжаляваш :)
Чудесна е, Ани и
ОтговорИзтриванеаз съм на вълна червено цвекло.
Сърдечни поздрави и хубава неделя, Диана
Много приятна салатка, Ани. У дома обичаме цвекло, ще я пробваме :)
ОтговорИзтриванеdi_ani, много е хубав този зеленчук, а така го подценяваме понякога :) Аз направо го преоткрих!:) Успешна нова седмица
ОтговорИзтриванеЕос, да ви е сладко:)
Веднага си записвам рецептата! Тъкмо си търсех интересни зимни салатки.
ОтговорИзтриванеellyganova, рецептата е много лесна, цапаща и вкусна :)) Дано ви хареса и на вас
ОтговорИзтриванеМного е полезно цвеклото ама не ме кефи на вкус.Понякога майка ми го слага на робота и като сок по лесно го приемам :)
ОтговорИзтриванеЗдравей SAIT,
ОтговорИзтриванедобре дошла!
И на мен не ми харесваше като вкус. Леко на земя, на пръст ми напомня. Но така овкусена изобщо никога няма да го познаеш. Много е вкусно.
Червеното цвекло напоследък ми е фаворит сред зеленчуците за салатка- със сигурност ще го опитам и така;-)
ОтговорИзтриванеХубава вечер,Ани и приятни почивни дни!
Здравей Мъх, и на мен ми е фаворит тази зима,с новото му аплоа :)
ОтговорИзтриванеСпокойна нощ
Ани, чудесна е салатката!За мен- разядка, за мъжете -мезенце.Всички ще са доволни.
ОтговорИзтриванеПри мен те чака награда.
Хубава вечер и усмихната неделя!
Много цветна, апетитна и красива салата, Ани! Много полезна е за мен споделената информация за цвеклото, благодаря за споделеното! Сърдечни поздрави1 :)
ОтговорИзтриванеEva, благодаря ти, за мен твоето мнение значи много!Сърдечен поздрав!
ОтговорИзтриванеНевероятно красив блог Ани! Много съм впечатлена!!! Креативни идеи и....наистина прекрасни снимки! Браво!
ОтговорИзтриванеAlbena Weibel, много ти благодаря, трогна ме :) Добре дошла в моята кухня:)
ОтговорИзтриванеПочувствах се като у дома си,тук....Благодаря за уюта Ани!
ОтговорИзтриванеMilena, много си мила, благодаря ти!:)
ОтговорИзтриванеАни, чудесна си и, разбира се, всичко, което представяш е чудесно! Това е мнението и на Цвета! Поздрави и най-добри пожелания за здраве и радост!
ОтговорИзтриванеГоспожо Билярска, добре сте ми дошла :) Много ме зарадвахте. Знам за Цвета, оказа се, че имаме обща приятелка :) Вашето мнение за мен значи много, благодаря ви! Прегръдки
ИзтриванеSazalqvam, no nqmam kiriliza... sanete li dali e protivopokasno da se qde surovo cherveno zveklo, sashtoto as go napravij na salata y posle pomislij che imam vatreshen kravoisliv... Ne mi jrumva po-dobar eufemisam.
ОтговорИзтриване:))) Рецептата е със сварено цвекло за тази салата. Консумирала съм го и настъргано сурово. Няма никакви притеснения. Не се тревожете :)
ИзтриванеСалатата е наистина много вкусна! Благодаря Ви от сърце за идеята!
ОтговорИзтриванеМного се радвам! Да ви е сладко! :)
ИзтриванеНай-добре цвеклото да се вари цяло,без да се бели предварително.По този начин си запазва максимално полезните елементи и цвят!
ОтговорИзтриванеМного добра препоръка. Благодаря!
ИзтриванеМоята рецепта включва червено, цвекло, сварено и нарязано на кубчета, сварен зрял боб, китка магданоз, червен лук, сол и зехтин. Всичко се разбърква и се оформя с ринг. Да ви е сладко!
ОтговорИзтриване